De kleur van 2024:
Apricot

Kleurenautoriteit en trendvoorspeller WGSN én Pantone, voorspellen dat perzik dé kleur wordt van 2024. De kleur staat voor verliefdheid, en het is een kleur die 'herstellend, verfrissend én energiek' werkt. De warme kleur zal volgens de experts de sfeer van het komende jaar zal belichamen. En wij kunnen ons er wel in vinden. Het oogt namelijk nog knap ook!

Hoe pas je deze kleur toe in je interieur?  
Kijk, als je apricot gaat toepassen, heb je lef. Daar houden we van bij fairf. Onze kleuren Pim en Diede zijn perfecte oranje tinten, maar ook 'Apricot Crush' van WGSN of 'Peach Fuzz' van Pantone zijn exact bij ons te mengen. Niks mis met 9010 hoor. Begrijp ons niet verkeerd! Maar Pim en Diede, dat is het gewaagdere werk. Goed, genoeg over Pim en Diede. Wat kun je er nou mee? Met dat zachte oranje? Een paar ideeën:

Apricot Crush in je keuken
 

Als we aan oranje denken, denken we aan voetbal en Koningsdag, maar wat daar direct op volgt: sinaasappels, perziken, abrikozen, mandarijntjes. Heerlijk fruit waar je vrolijk van wordt. Bruggetje: fruit bewaar je doorgaans op een mooie schaal in je keuken. En dat is dan ook de eerste plek waar wij Pim of Diede op de muren zouden smeren! Denk aan de combi met een licht getint terrazzo blad en je bent elke dag op vakantie!  

Apricot crush in je slaapkamer
 

Duizenden terracotta slaapkamermuren zagen we de afgelopen jaren voorbijkomen. Tof! Maar als jij op zoek bent naar net even iets lievers, net wat zachters (en dat mag best in de slaapkamer), dan is het oranje waar we het hier over hebben een heel mooi alternatief: warm, zacht en volgens WGSN zorgt het dus ook nog eens voor herstel, verfrissing en nieuwe energie. En is dat niet precies wat je na een goede nacht slaap wil kunnen zeggen, dat je je hersteld en verfrist voelt en dat je met nieuwe energie aan een lekkere dag begint? Oh jazeker, dat is exact wat je dan wil kunnen zeggen. Pim of Diede al in je winkelmandje? Snappen we!

lurzim
beach
palm
rutger

Apricot crush in combinatie met groen
 
Deze laatste tip heeft even niet zozeer met de ruimte te maken waar je een apricot crush-tint toepast, maar wel met de gewaagde kleurencombi die je er mee kan maken, want wij geloven dat apricot in de mix met een dusty palmblad groen héél knap kan zijn. In onze fairf kleurencollectie heet die groene kleur Rutger. En Rutger? Die brengt karakter in huis. Geloof ons nou maar. Wijzelf vinden Rutger en Diede de beste combi, want als je deze twee kleuren combineert, ontstaat al snel dat surf-/beachhouse gevoel. Voel je de verfrissende nieuwe energie je woonkamer al binnenwaaien? Snappen we. Dat apricot crush is zo gek nog niet. 

​​​​Benieuwd naar drie fashiontrends die jij door kan voeren in je interieur?
Lees dan onze blog over fashiontrends
​​​​