waarom duurzaam?
Open deur: we hebben maar één aarde. Waanzinnig veel mooie planeten in het universum. Maar maar één aarde. Eentje waar wij toevallig dol op zijn. Een kleurrijke planeet. Met duizenden kleuren groen, blauw en geel. En ontelbaar veel tonen roze, bruin en oranje. Een plek waar we met miljarden oh zo diverse mensen gebruik van mogen maken. En een planeet die langzaam maar zeker op begint te raken. Wist je dat we op het moment eigenlijk 1.7x de aarde nodig hebben om te kunnen voorzien in de huidige behoefte van de mens? Het is hoog tijd om voor onze planeet te gaan zorgen, in plaats van haar vooral op te gebruiken.

Duurzame bedrijfsvoering zou in onze optiek geen uitzondering mogen zijn. Maar helaas is het dat nog al te vaak wel. Daar willen wij verandering in brengen, ten minste binnen onze eigen branche.  

Meer bewustzijn. Meer slimme technologie. Meer creatie op basis van plantaardige en hernieuwbare grondstoffen. Een vriendelijkere aanpak. Voor de wereld om ons heen. Voor toekomstige generaties. Zodat we nog lang, nee wacht, héél lang van die kleurrijke planeet kunnen genieten.

de wereld kan wel
een groene lik
verf gebruiken

wat houdt het in?
Duurzaamheid is een term die tegenwoordig te pas, maar helaas steeds vaker óók te onpas gebruikt wordt. Daarom even voor de duidelijkheid, dit is wat duurzame verf in onze optiek inhoudt:  

Duurzame verf - oftewel fairf - is verf die voor het overgrote deel plantaardige en/of hernieuwbare grondstoffen bevat. Het is verf zonder schadelijke stoffen, die bovendien wordt geproduceerd op 100% groene energie.

zo doen wij dat!
Bij fairf maken we voor de productie van onze verf maximaal gebruik van plantaardige en hernieuwbare grondstoffen die veilig zijn voor jou en je omgeving. Bovendien bevat fairf geen schadelijke oplosmiddelen. Zodra je een blik fairf opentrekt, ruik je het al: bijna niks. En dat is precies hoe het hoort.

Het productieproces van fairf draait volledig op zelf opgewekte zonne-energie. Ook als het aankomt op onze verpakkingen proberen we de footprint zo minimaal mogelijk te houden. Daarom is ons blik 100% recyclebaar en worden onze fairfblikken verpakt en beschermd met enkellaags, 100% FSC, gerecycled karton.

Tot slot is verf natuurlijk een product dat niet in ons water hoort te belanden. Daarom hebben we bij fairf een speciale waterinstallatie waarmee we het water waarmee we de kuipen schoonspoelen kunnen filteren. Het gefilterde water gebruiken we om nieuwe verf mee te maken. Zo verspillen we zo min mogelijk. Mooi toch?