Van catwalk tot interieur.

Drie fashiontrends die jij door kan voeren in je huis.

De catwalk heeft iets magisch! Modellen die met vlotte tred voorbij paraderen in looks die van absurdistisch tot sprookjesachtig en van draagbaar tot absolute kunst fluctueren. Het leuke is: vanaf de catwalk druppelen trends vaak door naar allerlei andere takken van sport, zoals interieur.

Wij hoorden het al eerder van Femke Furnee, oprichter van meubelmerk FEST Amsterdam, in een podcast bij Interieurclub: Haar nummer één inspiratiebron zijn fashionshows. We doken zelf ook in de fashiontrends, waar jij absoluut mee aan de slag kan in je interieur.

We nemen je mee in de drie trends die wij zagen en vertellen je over hoe je ze toe kunt passen.
Super Femboyant
Super Femboyant is een show van Ruben Jurriën tijdens de DDW 2013 die staat voor zachtheid, maar ook voor enorme krachtigheid. Fem staat voor vrouwelijk, boy voor mannelijk. Samen vormt dat een prachtige collectie en een ontzettend indrukwekkende show.

Bij aanvang van de show transformeren de paarse, roze en rode spotlights in stralend witgeel licht. Het idee dat Jurriëns kleding voor iedereen is, zoals hij eerder heeft benadrukt, blijkt overduidelijk uit de presentatie. Modellen uit de queer-community lopen mee, en twee enthousiaste kinderen worden hartelijk toegejuicht door het publiek. Bovendien is zijn vader opnieuw van de partij in deze modeshow. Niet te missen, zijn de prominente aanwezigheid van rood en roze in de collectie.

In eerste instantie kan rood een intense, gewaagde kleur lijken. Maar ga voor bordeauxrood, en je hebt ineens een chique uitstraling. Grote modehuizen zoals Hermès, Loewe en Proenza Schouler kiezen voor rood, waarom jij niet?

Ga voor donkerrood in combinatie met bijvoorbeeld walnoothout (perfect voor de keuken!) of als warme accentkleur in een genderneutrale babykamer met bamboe. Rood; wij vinden het een kleur om te zoenen!


bron


Van top tot teen
We zien jassen over de grond slepen. We zien extra lange broeken en gigantische sjaals. Poncho’s waren zijn er ook in groot formaat en dan is daar natuurlijk nog de coltrui tot aan de kin. De van top tot teen bedekte look is hot. Bij modehuizen zoals bijvoorbeeld Altuzarra zien we dat vaak ook nog eens in één kleur, lekker ton sur ton dus. En dat kun jij ook in huis doen! Schilder je muur, plafond, trap, kastje, lamp, wat je ook maar kan bedenken, allemaal in dezelfde kleur voor een lekker statement!


Donkere romantiek
Het schijnt een beetje geïnspireerd te zijn op de succesvolle Netflix serie Wednesday, over het meisje met de twee vlechtjes uit de Addams Family; op de catwalk was de gotic-achtige romantiek, ook wel grunge genoemd, volop aanwezig. Bij Chanel en Acne Studios zagen we de donkere romantiek op wat meer frivole wijze terug met links en rechts wat bloemen en kant. Bij Rodarte en Erdem was de uitwerking strakker, maar ook daar voerde zwart de boventoon. Wij bij fairf vinden zwart, zoals onze kleur Lars, vooral voor kleine ruimtes zoals de hal een toffe keuze. Want bedenk even wat er gebeurt wanneer je daar vervolgens een fotolijstje, sprekende lamp, spiegel of design object ophangt? Precies! Dat knalt eruit. En dat is de geheime kracht van zwart in het interieur; het is het perfecte spannende canvas.


BESTEL DIRECT