The DIRT - Schiedam

The DIRT is de winkel van Florine van Rees & Jeroen Dijkstra. Maar waar het ooit begon met een mooie selectie bijzondere items en een fijn pand aan de Lange Haven in Schiedam, is The DIRT inmiddels uitgegroeid tot zoveel meer. Vanuit The DIRT worden decorontwerpen gerealiseerd, evenementen georganiseerd en bijzondere kunst gemaakt!


Het talent van jonge en opkomende ontwerpers en merken uit Europa staat centraal binnen The DIRT, in alle aspecten. Bovendien vind je in hun werk steevast kleur en humor terug, want dat maakt de wereld nou eenmaal een beetje mooier. Het ontstond allemaal met het feit dat Florine en Jeroen zelf een winkel misten waar je unieke en interessante items kon kopen. Dat gemis, zetten ze om in actie. Ze openden zelf de deuren van hun winkel en dat leidde al snel tot heel veel ander moois. Te gek toch?

In Europa worden nog maar weinig ambachten actief uitgevoerd en ook het aantal producenten ligt relatief laag. Veel producten worden tegenwoordig buiten Europa geproduceerd. The DIRT zet zich in voor promotie van lokale producten en producenten. Want lokaal is duurzamer en ambacht mag niet verloren gaan. Zo simpel is het. Daar schuilt hart in! Daarom was een link met fairf ook snel gelegd: geproduceerd in Nederland en vanuit een duurzaam hart ontwikkeld.
gebruikte kleuren
koala
beach

Florine: ‘De winkel is een van onze creatieve uitlaatkleppen en dus wisselen we graag van sfeer in de winkel. Daarbij proberen we zoveel mogelijk materialen te hergebruiken, maar als verf eenmaal op de muur zit, haal je het er niet meer af. Om toch een zo duurzaam mogelijke keuze te maken, bleek fairf de uitgelezen oplossing. Met fairf kunnen we duurzaam verven en zonder schuldgevoel onze galerie een totaal ander gevoel geven. Kleur is voor ons enorm belangrijk, en dat is meteen ook een ander pluspunt van fairf voor ons: er zijn talloze prachtige kleuren die enorm bij onze identiteit passen!’