Een droom van een kinderkamer

Deze kamer is rustig maar toch ook speels 

De kinderkamer hoort een plek te zijn waar je kindje zich veilig voelt, lekker kan spelen, maar vooral willen we natuurlijk (please, please, pretty please) dat de kleine er heerlijk in slaap valt en zich er onderdompelt in een nacht vol lieve dromen. Rustige kleuren zijn daarvoor een aanrader. Maar verwar rustig en kalm alsjeblieft niet met saai! In deze kinderkamer zie je hoe geel en roze in de mix zijn gegooid met walnotenhout en een wat groenig beige. Om precies te zijn, zie je in deze kamer de kleuren ‘varken’, ‘flamingo’, ‘Kurt’ en ‘corn’. En dat alles in een waanzinnig mooie schildering. Het is speels, kleurrijk en tegelijkertijd word je al zen als je ernaar kijkt. Tenminste… Dat effect heeft deze kamer op ons. Ja, denk jij nu misschien: te gek! Maar dat kan ík toch nooit? Nou, dat wagen wij te betwijfelen. En hieronder vertellen we je waarom wij ervan overtuigd zijn dat ook jij dit kan!  

Pak een potlood…
De panelen netjes schilderen, kun jij sowieso. Maar ook het abstracte werk is voor jou te doen, dat geloven we echt. Ga er maar eens mee spelen. Pak een potlood en trek wat lijnen op de muur. Schilder een tak of wat bladeren. En trek vervolgens een aantal willekeurige lijnen. Vooral niet te netjes. Wanneer je al deze vlakken tot slot inkleurt, zul je zien dat er binnen no time een waanzinnig artistiek geheel op jouw muur ontstaat. Je gaat jezelf verbaasd doen staan hoor. Zijn wij van overtuigd!  

gebruikte kleuren

Zo houd je het rustig 


Waarom deze speelse en creatieve kamer toch zo rustig oogt? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst zijn de vrolijke kleuren wél rustige kleuren; poedertinten die op elkaar aansluiten. Daarnaast is de lambrisering een heel belangrijk element: het zorgt ervoor dat de onderste helft van de muur slechts 1 tint bevat en omdat een lambrisering ook nog eens wat reliëf bevat, wordt die scheidslijn nog helderder! En duidelijkheid equals rust. Zo simpel is het. Meestal dan. In dit geval sowieso! Een verdere minimalistische inrichting helpt natuurlijk ook. Want een dekbed met aardbeitjes + een geblokt bankje zouden de rust in deze kamer ernstig verstoren. Kies bij een dergelijk schilderpatroon altijd voor 1 kleur hout wat betreft de meubels. In dit voorbeeld zie je hoe zowel het bedje als de kozijnen een walnoothouten kleur hebben en dat werkt. In onze optiek een mooie aanvulling: rieten/bamboe opbergmanden voor al het speelgoed. Een gebroken wit kleedje in de vorm van een wolkje op de grond, zou het dromerige kleedje in onze optiek compleet maken… Happy decorating!

​​​​
Deze inspiratiekamer is gemaakt door: Femke van Dijk  
​​​​