veelgestelde vragen over bestellen & verzenden

hoeveel fairf heb ik nodig?

Dit is uiteraard afhankelijk van het soort verf wat je wil gebruiken, de ondergrond en je eigen skills. Per product staat er beschreven wat het rendement van de verf is. Of je het rendement gaat halen is afhankelijk van de staat en afwerking van je muren. Heb je bijvoorbeeld ruw stucwerk, dan zal je minder vierkante meters kunnen doen. Het grootste effect op het verbruik heeft de mate van zuiging van je muren. Zijn ze bijvoorbeeld nog nooit geschilderd, dan zal de muur de 1e, 2e en soms zelfs 3e laag verf als het ware opzuigen waardoor je geen mooi resultaat krijgt. Om te testen of je muren zullen zuigen kan je een natte spons op je muur houden. Als het water in de muur trekt dien je voorstrijk te gebruiken en adviseren we vervolgens twee lagen verf. Als je het water direct met een doek weer kan afdrogen dan heb je een niet zuigende ondergrond en kan je waarschijnlijk met 1 laag het gewenste resultaat behalen. Dan is het ook nog van belang hoe groot het verschil in kleur is dat je wilt bereiken, lichte kleuren over lichte kleuren gaat vaak in 1 laag, grotere verschillen hebben sowieso 2 lagen nodig.

wat zijn de levertijden van fairf?

Onze fairffabriek waar jouw duurzame verf op maat wordt gemaakt, is op werkdagen open. Bestel je op een werkdag voor 12:00 uur, dan wordt het dezelfde werkdag nog verstuurd. Wij leveren in heel Nederland en België. Bestellingen boven de 75 euro worden gratis verzonden. 
Na een bestelling ontvang je altijd een bevestigingsmail. Deze mail kan in je spam box belanden. In deze mail vind je ook een  track & trace, zodat je je bestelling kan volgen.  Uiteraard kan het gebeurden dat er overmacht is waardoor je pakketje een dagje later komt. Wij doen ons uiterste best om je te informeren. 

wat zijn de levertijden van de kleurenfolders?

Onze kleurfolders worden bezorgd door de postbode, dit proces duurt gemiddeld 1-2 werkdagen. Nu kan het zo zijn dat de postbode tegenwind heeft of dat wij de folder niet meer voor 17:00 uur op de post hebben kunnen doen. Heb je na 4 werkdagen de kleurenfolder(s) nog steeds niet binnen? Stuur ons even een mailtje, dan gaan wij op onderzoek uit.

gebruiken jullie ook een bezorgdienst die duurzaam werkt?

Voor zowel het verzenden van onze pakketten als de kleurenfolders werken wij samen met PostNL. Vanaf 1 januari 2022 is voor alle post en pakketten bij deze partij een duurzame bezorging de standaard. Samen werken we aan een beter milieu door van deur tot deur te bezorgen met netto nul CO₂.

kan ik fairf ook retourneren?

Bij fairf mengen we alle kleuren speciaal voor onze klanten. Het voordeel is dat we zo heel snel je favoriete kleur kunnen maken en geen grote voorraden hoeven aan te leggen wat niet zo duurzaam is. Aankopen kunnen dan ook niet geretourneerd worden. Dit komt ook omdat wij de kleur niet nog een keer kunnen verkopen en daarnaast niet weten in wat voor temperatuur de verf heeft gestaan.
Heb je toch een pot over en zoek je daar een goede bestemming voor? Denk eens aan goede doelen zoals de voedselbank, stichtingen, scholen of zorginstellingen. Over het algemeen zijn zij altijd blij met een donatie waarmee ze kleur kunnen geven!

mijn vraag staat er niet tussen

Dat kan natuurlijk gebeuren, maar dat betekent niet dat we je niet kunnen helpen. Vul het contactformulier in of stuur direct een mailtje met je vraag naar info@fairf.nl. We proberen je vraag binnen 1 werkdag te beantwoorden.