Oode

Galerie Oode vind je midden in Amsterdam, op de Singel om precies te zijn. Bij Oode verzamelt men kunstitems die normaal gesproken in depots belanden, op het moment dat musea sluiten. Verweesde kunst, wordt dat ook wel genoemd. Want: op zoek naar een nieuwe huis. De knappe kleine orphans krijgen een nieuw leven bij Galerie Oode, een kleurrijk leven om precies te zijn. Want de muren van de galerie zijn versierd met verf van fairf. Zo komen geschiedenis en toekomst samen. Mooi toch?  


Bij Oode willen eigenaren bezoekers, maar eigenlijk gewoon de hele wereld, de waarde laten zien van de prachtige, unieke kunstitems die zij verzameld hebben en ze vervolgens een tweede leven geven. Allereerst door ze te exposeren in hun eigen galerie, maar ook door de prijzen laag voor verkoop laag te houden. Want kunst hoort uiteindelijk vooral bij mensen thuis te hangen, zo vinden ze bij Oode.
gebruikte kleuren
lars
frank
albert cuyp
josef
De kunst van Oode is vooral afkomstig uit de gemeente Utrecht, het Sikkens museum, Gemeente Oss, Rotterdam etc. De meeste kunst die ze bij Oode verzameld hebben, is Nederlands. Zelf zeggen ze er over: ‘Als musea en instanties moeten sluiten, beland veel kunst in depots. Zonde. Want zo gaat een groot deel van ons erfgoed verloren. Met Oode bieden wij een tegenbeweging en deze tegenbeweging zorgt er ook meteen voor dat we jonge productontwerpers kunnen ondersteunen. Iets wat ook heel belangrijk is voor ons.’ Dat ondersteunen doen ze bij Oode door kunst te combineren met hedendaags design.

Kunst een tweede leven geven is naast heel nobel natuurlijk ook heel duurzaam en daar zit hem het linkje met fairf. Fairf biedt Oode de mogelijkheid om alle verzamelde kunst optimaal te presenteren. En de kunst van Oode laat de kleuren van fairf nóg mooier stralen. Het is een winning team, zoals dat zo mooi genoemd wordt. X: ‘Door onze samenwerking met fairf kunnen we op duurzame én verantwoorde wijze onze galerie onderhouden en onze kunst laten stralen.’