Duik met ons in kleur.

Kleuren spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Ze beïnvloeden onze stemming, prikkelen onze zintuigen en bepalen voor een groot deel of we iets mooi vinden of niet. Daarom is het leuk om kleur aan je interieur toe te voegen, of het nu subtiel is of als een explosie. Maar hoe doe je dat laatste nou zonder dat het een chaotische drukte wordt? Ik (Diederik) help je in deze blog jouw plek te transformeren tot een bruisende en energieke ruimte die jouw persoonlijkheid uitdraagt en waar je elke dag blij van wordt.


In deze blog gaan we samen op ontdekkingstocht naar de schoonheid en de voordelen van kleurrijk wonen. Van het proberen van fairf kleursamples tot het knutselen van moodboards, ik ga je helpen bij het creëren van een ruimte die niet alleen visueel prikkelend is, maar ook helemaal van jou is. En tot slot deel ik ook nog
 een paar inspirerende Instagram-accounts met je, zodat je aan het einde van deze blog volop inspiratie hebt om zelf aan de slag te gaan!


Als hoofdkleuren een pastel gele muur zoals Orchid, in combinatie met een helderblauwe keuken in onze kleur Dave, met daarbij bijvoorbeeld een opvallende groene Axel_chay lamp, vergezeld door een kleurrijke Togo en een fel vloerkussen.

De kracht van kleur.
De kracht van kleur vind ik indrukwekkend. Zoals eerder benoemd, beïnvloeden kleuren op muren of meubilair direct onze stemmingen en emoties. Hoe geweldig is het dan om te kiezen voor een kleurexplosie die je interieur vult met energie, warmte en karakter en vooral een unieke sfeer? Om als voorbeeld te geven. Waar ik bijvoorbeeld zelf heel blij van wordt; een pastel gele muur zoals Orchid, in combinatie met een helderblauwe keuken zoals onze kleur Dave, gecombineerd met bijvoorbeeld een opvallende groene Axel_chay lamp, vergezeld door een kleurrijk Togo en een fell vloerkussen! Elke kleur en elk object brengen hun eigen unieke sfeer met zich mee. Wees niet bang je creativiteit de vrije loop te laten en kies kleuren die passen bij de sfeer die je in elke kamer wilt creëren.


Bestel fairf kleuren samples en laat je inspireren.
Voordat je jezelf onderdompelt in een zee van kleur, is het slim om fairf kleursamples en samples van materialen en kleuren die je overweegt te verzamelen. Zo zie je hoe kleuren matchen met je bestaande spullen en krijg je meteen een indruk van de sfeer. Je kunt beginnen door bijvoorbeeld naar je favoriete kunstwerken, of accessoires te kijken voor extra inspiratie. Pro-tip: Moodboards maken is een geweldige manier om kleuren, foto's en andere inspiratie te verzamelen en zo een visueel beeld te creëren van jouw toekomstige interieur.
Ik volg Sara al een tijdje privé, ze renoveert veel oude vintage meubels op een eigentijdse manier en ik ben er dol op! Haar stijl inspireerde me om mijn eigen tv-meubel te maken van twee oude glasplaten die mijn moeder nog in de schuur had liggen. Met gipsblokken heb ik er een mooi stuk van gemaakt - een neutraal meubel dat veel rust brengt in mijn kamer. Ik wilde iets subtiels, omdat ik al veel posters aan de muren heb, samen met een lila plafond en gele deuren en raamkozijnen!


mijn favoriete kleuren op dit moment 
len
stani
palm
koala
Tips voor een fijn kleurenplan.
 1. Mix en match: Durf kleuren te combineren voor een levendige, eclectische look. Gedurfde contrasten en onverwachte combinaties geven je ruimte een spannende, moderne twist. En ja, gebruik die moodboards om te experimenteren met interessante kleurcombinaties.
 2. Speel met patronen: Voeg patronen toe die passen bij je gekozen kleurenpalet. Bloemmotieven, geometrische vormen, alles kan. Patronen geven persoonlijkheid en energie aan je interieur. En ja, je moodboards zijn weer je beste vriend om de perfecte match te vinden.
 3. Accentueer met accessoires: Kleurrijke accessoires zoals kussens, tapijten en kunstwerken zijn de kers op de taart. Ze voegen pops van kleur toe en brengen de ruimte in balans. Deze accenten kun je gemakkelijk updaten om je interieur altijd fris en trendy te houden. Dus, voeg deze toe aan je moodboards en selecteer accessoires die de gewenste kleuraccenten geven aan je interieur.
 4. Balans met neutrale tinten: Hoewel veel kleur de show steelt, kun je neutralen niet negeren. Ze zorgen voor een gebalanceerd element en laten je gekozen kleuren stralen. Hier kan fairf dan ook een belangrijke rol spelen. Gebruik neutralen als achtergrond voor een harmonieus geheel. Moodboards kunnen je helpen bij het vinden van de juiste balans tussen kleur en neutralen. En met neutralen bedoelen we niet alleen wit- en of beige; een mooie pasteltint kan ook voor rust en evenwicht zorgen en toch heel kleurrijk zijn.
Jaloezie is een slechte eigenschap, en gelukkig heb ik er maar weinig last van in het dagelijks leven. Maar als ik dan op het Instagram-profiel van Josh en Matt zit, komt deze emotie toch geregeld een klein beetje om de hoek kijken. Wat een geweldige items weten zij toch te verzamelen, echt indrukwekkend! Duurzaam interieurontwerp waardeer ik enorm, en deze jongens staan echt aan de top van deze beweging. Met inmiddels 1,3 miljoen volgers op Instagram en 90 miljoen likes op TikTok, zijn ze absoluut trendsetters. Als je van kleur houdt, zit je bij hen zeker goed!
Uitvoering: Hoe breng je jouw kleurplan tot leven?
Nu je jouw kleurplan hebt, is het tijd voor de uitvoering. Hier zijn enkele praktische tips om je kleuren naadloos in je interieur te integreren:
 1. Selecteer de belangrijkste kleur(en): Kies welke kleur(en) de hoofdrol spelen en overweeg om deze te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren of grote meubelstukken.
 2. Balans met neutrale tinten: Gebruik neutrale tinten als achtergrond om een gebalanceerd geheel te creëren. Dit kan als muur, op je vloer of op meubelstukken.
 3. Accentueer met kleine meubelstukken: Voeg kleinere meubelstukken toe in accentkleuren. Denk aan stoelen of bijzettafels die je kleuren subtiel laten terugkomen.
 4. Accessoires en Decor: Selecteer accessoires en decoratieve elementen zoals lampen, vazen, kussens en kunstwerken in de gekozen kleuren. Deze details voegen écht kleur toe aan de ruimte.
 5. Textiel en stoffering: Overweeg textiel zoals gordijnen, tapijten en beddengoed in je kleurenpalet. Textiel geeft textuur en daarmee sfeer en diepte.
 6. Experimenteer met patronen: Als je van patronen houdt, voeg dan stoffen met patronen toe die passen bij je kleuren. Dit kan in kussens, gordijnen of zelfs tapijten.
 7. Verlichting: Denk goed na over hoe verlichting de kleuren beïnvloedt. Selecteer lampenkappen en armaturen die de gewenste sfeer creëren en je kleuren recht doen. Let ook op de kleur van het licht – eenvoudig gezegd, welk bolletje stop je in je lamp? Kies je voor koeler of juist warmer licht? Hier is een handige tip: bij een kleurrijk interieur is evenredig wit licht ideaal. Dit licht belicht alle kleurtinten, waardoor je kleuren extra mooi naar voren komen.
 8. Probeer eerst samples voor het kiezen van je verfkleuren: we zeiden het al eerder: samples helpen je bepalen hoe de kleur eruitziet in verschillende omstandigheden gedurende de dag.
 9. Creëer balans: Zorg voor een evenwichtige verdeling van kleuren in de ruimte.
 10. Houd rekening met de functie van de ruimte: Denk aan de functie van elke ruimte bij het kiezen van kleuren. Een rustgevende slaapkamer heeft andere kleuren nodig dan een levendige woonkamer.
 11. Persoonlijke touch: Voeg persoonlijke elementen toe die passen bij je kleurplan. Denk aan foto's, kunstwerken of erfstukken die de ruimte uniek maken.
 12. Blijf flexibel: Een kleurplan is een leidraad, maar voel je vrij om aanpassingen te maken terwijl je de ruimte ervaart. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het proces!
Tekla Evelina Severin uit Zweden heeft een multidisciplinaire studio opgericht in 2015. Ze is afgestudeerd aan de Konstfack University of Arts and Crafts in Stockholm. Ze heeft een indrukwekkende carrière als interieurarchitect, fotograaf en setdesigner opgebouwd. Haar ''warm minimalistische" stijl bracht haar wereldwijd aan belangrijke opdrachten in steden zoals Milaan, Bologna, Stockholm en Kopenhagen. Ze wordt erkend als kleurexpert en trendvoorspeller, en diende als artistiek directeur voor het nieuwe kleurenmerk Toniton, gelanceerd in 2020.
Tot slot laatste tip: 
Karwei schiet te hulp met de kleurmeter. Kom langs in de bouwmarkt bij jou in de buurt met elk willekeurig object met jouw favoriete kleur, zij scannen de kleur met hun kleurmeter en laten deze direct voor je mengen in duurzame fairf. De kleurmeter maakt het kiezen van kleur niet alleen makkelijker maar ook leuker.

Laat je creativiteit de vrije loop en ben vooral niet bang voor kleur. Bestel die fairf kleurenstalen en samples van materialen, laat je inspireren en maak een leuk kleurenpalet waar jij blij van wordt, en wees niet bang of onzeker. Gebruik moodboards als een krachtig hulpmiddel om je visie te visualiseren en ontdek interessante kleurcombinaties en patronen. Mix en match, speel met accessoires om kleur toe te voegen. Onthoud, een levendig interieur is voortdurend in ontwikkeling. Dus, duik in de kleur en creëer een ruimte die uniek en echt van jou is, succes met fairfen!