Trendkleuren toepassen, zo doe je dat Van slechts een vaas tot heel je huis in die ene hippe kleur

Trends komen en gaan, dat weten we allemaal. Sommigen zijn te gek om mee te pakken, anderen kun je misschien beter even overslaan. Op interieurgebied zijn trends gelukkig vaak iets minder intens dan in bijvoorbeeld de mode (denk: schnelle brillen, gigantische logo’s, fluorescerend groen en crocs met bling), maar toch: het is goed om trends niet klakkeloos over te nemen, maar vooral even goed te voelen welke trend echt bij jou past en welke wat minder. Naast vormelijke trends zijn er natuurlijk ook trendkleuren. Sommigen rustig, anderen intens. De een past goed voor de lange termijn, de andere is vooral geschikt om even een frisse wind door je huis te laten waaien. Voor dit najaar heeft Pantone onder andere de volgende kleuren als trendkleuren uitgeroepen: Coconut Milk, Hot Fudge, Silver Birch, Doe, Eclipse, Kohlrabi, Red Dahlia en Viva Magenta. Benieuwd hoe je die trendkleuren in je eigen huis toe kan passen? Lees lekker verder…  

De hele muur schilderen  
Kijk, een voordehand liggende optie is natuurlijk het schilderen van een muur! En in principe kan dat met elke kleur, maar de wat meer ingetogen kleuren lenen zich hier het allerbeste voor! Wij zouden Coconut Milk, Silver Birch, maar ook Hot Fudge zo zelf op de muur smeren. Al denken we trouwens dat een donkere muur, zoals Eclipse of Hot Fudge, het in bijvoorbeeld de hal ook fantastisch kan doen! Red Dahlia en Viva Magenta moet je in onze optiek alleen doen als je echt ontzettend blij van die kleuren wordt, want hoewel deze kleuren erg mooi, diep, warm en sprekend zijn, zijn het ook kleuren waar je – zo verwachten wij - relatief snel op uitgekeken raakt.

Een kastje schilderen  
Bij de kringloop een kastje op de kop tikken en deze vervolgens helemaal in je eigen stijl schilderen, weinig lekkerder dan dat! Onze X leent zich perfect voor dit soort klusjes. Wel een goed idee om eerst even een multiprimer aan te brengen trouwens, voor een echt mooi resultaat. Ga jij je kastje schilderen? Dan vinden wij een uitgesproken kleur als Red Dahlia of Viva Magenta een toffe keuze! Want zo creëer je makkelijk en snel een knallend element in je interieur, waar je ten minste een seizoen heel veel plezier van gaat hebben!

Vlakken schilderen  
Waar de meer uitgesproken kleuren zich ook goed voor lenen? Voor het schilderen van een paar mooie vlakken, voor wat subtiele kleur in huis. In de keuken is er vaak sprake van zulke vlakken, bijvoorbeeld als er een plankje boven het aanrecht hangt. Dan heb je een vlak tussen koelkast, aanrecht, kast en plankje. En door dat vlak te schilderen, kun je je keuken karakter geven. Wij vinden de kleur Kohlrabi voor een dergelijk stuk muur waanzinnig interessant.  
 
Alles in dezelfde kleur schilderen  
Als een van de nieuwe trendkleuren jouw hart écht sneller doet kloppen, kun je natuurlijk altijd nog all out gaan. Want de trend om alles in dezelfde kleur te fairfen blijft nog eventjes. Dus wil jij muur, kastje, keramieken vaas en bijzettafeltje in dezelfde kleur schilderen? Doe je ding. Ga ervoor. En stuur ons even een fotootje van het resultaat. Vinden we leuk!

Goed om nog even te vermelden: bij fairf mengen we verf in alle kleuren. Dus als jij de pantone kleurcode aan ons doorgeeft, mengen wij exact die kleur voor jou! Wel goed om te weten: een kleur op je scherm oogt meestal anders dan een kleur in het echt. Dus het kan een goed idee zijn om in dat geval eerst kleurstalen op te vragen. Good luck!