SintLucas x fairf

Bij fairf doen we dingen net even anders! Dus waarom niet een groep studenten ‘ruimtelijk vormgeving’ de kans geven echt aan de slag te gaan met hun eigen ontwerpen? Zo gezegd, zo gedaan. Twintig studenten van SintLucas gingen aan de slag met een korte, maar nog niet zo eenvoudige opdracht:
“Design een (hoekje van een) ruimte. Gebruik hiervoor fairf. En niet alleen de verf, maar alles waar fairf voor staat!”Onze eigen Frank (brand manager) en Carla (marketing manager) zaten in de jury van de individuele conceptfase. Carla over de concepten: “Zo leuk om te zien dat studenten alledaagse issues kunnen vertalen naar een concepthaakje. Er kwam een design voorbij voor het ‘huisdierenhoekje’, omdat iedere huisdier-eigenaar zal erkennen dat dit niet het meest stijlvolle plekje in huis is. De wc-designs waren ook te gek, want hoezo moet dat kleinste kamertje altijd zo saai? Eén design maakte slechts gebruik van restjes fairf, hoe duurzaam wil je het hebben?”
Frank vult aan: “Tegelijkertijd viel op, dat het echt inkoppen van een doordacht design, niet zomaar gedaan is. Drie uitblinkers, die met kop en schouders boven de rest uitstaken, vielen direct op!”
 
 
Royal Eclectic toilet

Studenten Loïs, Shayla en Sietske waren met hun concepten voor het toilet, de hal en de slaapkamer de individuele winnaars van de conceptfase. Zij wisten kleur, duurzaamheid, trends en functioneel design te vangen in hun ideeën. In groepjes (samengesteld uit de overige studenten) gingen zij, bij ons in de fabriek, écht aan de slag met hun concepten.

Loïs gebruikte voor haar Royal Eclectic toilet opvallende kleuren en een tweedehands meubel met tweedehands spiegel. In dit aantrekkelijke design, spelen Pix (kleurcollectie ‘femm.amsterdam’) en Jairo (kleurcollectie ‘colour your life’) de hoofdrol. En zelfs de vloer werd meegeschilderd!

Colorfull first impression

Shayla’s design ‘Colorfull first impression’ zet een trendy en kleurrijk hal-design neer, waar zowel muren als plankjes en accessoires in de fairf worden gezet. Ze haakt aan op de trend ‘colour blocking’ en geeft dit een extra statement door te kiezen voor de toonaangevende kleuren Sia, Pix en Iss, allen van de kleurcollectie ‘femm.amsterdam’.
Sunrise

Sietske geeft haar slaapkamerconcept de naam ‘Sunrise’, wat voor zich spreekt. Een belangrijke huidige trend is het buiten naar binnen halen, wat je momenteel veel ziet in materiaalkeuzes. Letterlijk een zonsopkomst naar binnen halen, is daar nog een schepje bovenop. Ze heeft een natuurverschijnsel vertaalt naar een kleurenpalet met daarin Pim, Samir, Mascha en Suzanne (allen van kleurcollectie ‘colour your life’).
Als fairf zetten we ons graag in om ook de toekomstige generatie aan interieurstylisten kennis te laten maken met fairf. Carla zegt daarover: “Zij zijn de interieurstylisten van de toekomst. Door hen al te laten voelen dat je geen concessies doet, met kiezen voor duurzaam, maakt dat voor hen deze keuze voor fairf heel logisch zal voelen. Daar winnen we de wereld mee!”