De creativiteit de vrije loop

Laat jouw kind het voortouw nemen 

Een kind maakt van een takje een zwaard en van een beukennootje een poppetje. Zo te gek, die fantasie en creativiteit, vinden wij dan. Voor deze kinderkamer was het idee: je hoeft niet alleen te verven met een kwast! Want wist je dat je ook met een sponsje of oude plastic zak waanzinnige patronen kan maken? Dat leek ons nou leuk om een keertje mee te experimenteren…

De kunst van het loslaten
Creatief zijn samen met je kind is leuk en leerzaam. Want kinderen kijken vaak nog zó anders tegen de dingen aan dan dat wij volwassenen doen. Wij denken al veel meer in regels. In ‘dit is daarvoor nodig’ of ‘dat moet je gebruiken als je dit gaat doen’. Kinderen hebben nog veel minder referentie en dat kan de leukste resultaten opleveren. Deze kinderkamer is er eentje voor ouders die de kunst van het loslaten wel eens willen oefenen. En is dat stiekem geen goede oefening voor ons allen? Yes, it is. Want wat gebeurt er als je je kindje laat bepalen in welke kleuren en met welke materialen een vlak gemaakt wordt? Dan komen daar de meest creatieve, spannende, grappige ideeën uit. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je ervoor kiezen om het zelf uit te voeren of juist samen aan de slag te gaan. Dat kun je zelf het beste inschatten. Maar sowieso is dit gezamenlijke project er eentje die jullie ongetwijfeld verbindt.  


gebruikte kleuren

Kleuren zijn key

Kinderen houden van het gevoel een keuze te hebben. Dat maakt ze trots op het resultaat en geeft ze een betrokken gevoel! Misschien denk jij als ouder ondertussen: ‘Ja, leuk! Maar ik hoef geen neongroen op m’n muur.’ Vinden wij een fair(f) point! Daarom bij deze een tip van onze kant: bestel onze kleurenfolder Beestenboel. Daarin vind je vrolijke kleuren die het glazuur niet van je tanden doen springen. Op deze foto’s zie je de kleuren Krab, Leeuw, Varken, Ijsvogel en Kakketoe. Maar Leeuw, Kikker en Koala – om maar eens een paar voorbeelden te noemen - zouden het evengoed tof doen op de muur van een kinderkamer! 


Aan de slag 

Om een kinderkamer te creëren die op deze kinderkamer lijkt, is het slim om het volgende plan van aanpak te hanteren:  

  • Laat je kind 5 kleuren kiezen.  

  • Teken met potlood een aantal mooie organische vormen op de muur.  

  • Schilder langs de randen van de getekende lijnen (zodat de vlakken voor jou en je kind makkelijker in te kleuren zijn).  

  • Kleur de ontstane vlakken (indien je kind daar oud genoeg voor is) samen met jouw mini in.  

  • Vraag aan je kleine welk vlak waarmee bewerkt moet worden.  

  • Maak er samen één groot creatief feest van.  

  • Wees apetrots op het resultaat. Dit heb je samen gedaan. En hoe leuk is dat?!  

Tot slot nog even leuk om te vermelden: onze verfproducten zijn plantaardig en bevatten géén giftige stoffen. Dat is een leuk feitje op zich, maar vooral zorgt het ervoor dat je verantwoord samen met je kindje kan schilderen. Hebben wij nog 1 laatste ding toe te voegen: heel veel plezier!  
 
Deze inspiratiekamer is gemaakt door: Kiki Krijnen