schilderwerk schoonmaken

Voordat je aan de schilderklus gaat beginnen is het belangrijk om het houtwerk goed schoon te maken. Maar waarom is het nou zo belangrijk? Dat leggen we je uit. Schilderwerk schoonmaken zorgt ervoor dat je de hele klus duurzamer aanpakt. Wist je dat?
 
Ontvetten

Op vet hecht niets. Alles glijdt ervan af. Dus als je op een vettige ondergrond probeert verf aan te brengen, zal het niet blijven zitten. En als het wel lukt om het aan te brengen, dan zal je het als de verf droog is er zo vanaf kunnen wrijven. Voor goede hechting maak je de ondergrond dus goed vetvrij. Schilderwerk schoonmaken met de multicleaner van fairf is een duurzame manier. Deze allesreiniger die ook goed ontvet heeft zelfs een EU-Ecolabel.
 
Beter schuren
Schuren op een vies oppervlak betekent dat je veel meer schuurpapier of schuurspons nodig hebt. Door de viezigheid loopt de ruimte tussen de korrels en het schuurpapier of -spons snel vol. Met als gevolg dat je niet meer goed kunt schuren en dus sneller toe bent aan een nieuw stuk schuurpapier. Niet echt duurzaam dus. Schilderwerk schoonmaken zorgt er dus voor dat je schuurpapier langer mee gaat!
 
Mooier resultaat
Een ander nadeel is dat als het vuil niet in je schuurpapier gaat zitten je het misschien wel in het houtwerk schuurt waardoor je hechtingsproblemen kunt krijgen en bovendien krijg je diepere krassen. Deze diepere krassen betekent dus een minder egale ondergrond. Voor mooi glanzend schilderwerk wil je natuurlijk een zo egaal mogelijke ondergrond. Een echte vakman pakt dus ook het schoonmaakwerk goed aan.
 
Behoud schilderwerk
Viezigheid heeft een schurend effect op het bestaande schilderwerk. Voor het behoud van het schilderwerk is het dus beter om houtwerk regelmatig af te wassen (zeker buiten zie je duidelijk effect als je schilderwerk jaarlijks een keer afwast). De fairf multicleaner met  EU-Ecolabel is een echte allesreiniger en maakt vrijwel elk oppervlak fris en schoon. Dubbel duurzaam. Je hebt een schoonmaakmiddel gebruikt dat zo min mogelijk schadelijke stoffen bevat en op de langere termijn heb je uiteindelijk dus minder verf nodig. Win-win.