muurverf met schrobklasse

Bij de keuze van muurverf spelen niet alleen de gewenste kleur en matheid een rol, maar ook in hoeverre je een muur kunt reinigen zonder de verflaag te beschadigen. De aanduiding 'schrobklasse' op de verpakking geeft aan in welke mate de muurverf afwasbaar is.
Overzicht schrobklassen: Er zijn vijf verschillende schrobklassen, waarvan muurverf met schrobklasse 1, 2, en eventueel 3 te reinigen is. Schrobklasse 4 en 5 zijn niet bestand tegen reiniging met water of vegen. Fairf biedt muurverven met schrobklasse 1 en 2 aan: 'extra mat – klasse 1 | muurverf extra dekkend – klasse 2'.


Muurverf met schrobklasse 3

Eerlijk gezegd, muurverf met schrobklasse 3 is voornamelijk geschikt voor afvegen. Deze verfsoorten, waaronder extra matte verfsoorten en kalkverven, zijn zeer poreus, waardoor vuil snel intrekt. Het gebruik van water bij reiniging kan resulteren in diepere vlekken. Ideaal voor plafonds of wanden met weinig belasting.
 
Schrobklasse 2
Muurverf met schrobklasse 2, zoals de fairf Muurverf extra dekkend, biedt een gulden middenweg. Het is niet extreem eenvoudig te reinigen, maar wel mogelijk. Perfect voor ruimtes die niet frequent worden schoongemaakt, zoals het plafond - of slaapkamer. Deze verf wordt aangeboden in 3 wit tinten.
 
Muurverf met schrobklasse 1
Voor uitstekende reinigbaarheid en vlekbestendigheid kies je muurverf met schrobklasse 1, zoals de fairf Muurverf extra mat. Ideaal voor ruimtes die regelmatig worden schoongemaakt, zoals de keuken, het toilet, de hal, of de kinderkamer. Bestand tegen hardnekkige vlekken. Een aantrekkelijk extraatje is dat dankzij de hoge kleurintensiteit en de matheid van dit product, je ook nog eens een prachtig eindresultaat krijgt zonder strepen of vlekken.
 
Als het beste niet goed genoeg is
Voor ruimtes die intensief worden gebruikt en waar veel vlekken kunnen ontstaan, raden we onze muurverf extra mat aan, samen met de toepassing van onze onzichtbare lak als topcoat. Deze lak biedt extra bescherming, bijvoorbeeld ideaal voor keukenmuren of muren waar huisdieren en kinderen veel tegenaan komen.