muurschildering

Heb jij een thema in gedachten voor je interieur, bijvoorbeeld in de kinderkamer en wil je daarmee iets doen op de muur, dan kun je een muurschildering maken. Je kunt hiervoor allerlei sjablonen zelf maken of bestellen, maar je kunt ook heel makkelijk met tape lijnen zetten op de muur waardoor je vlakken creëert. Het is even een secuur werkje, maar dan heb je wel iets origineels.

stappenplan

1.       Kies je thema en ontwerp. Let hierbij wel op de mogelijke ruimte die je hebt, want vaak komt er voor een muur nog een kast of bed te staan en dan is het jammer als je muurschildering wegvalt. Je kunt ook juist een meubelstuk benadrukken door er een muurschildering achter te maken.
2.      Sjabloon. Folie of tape is makkelijk aan te brengen op de muur, het werkt snel en geeft een mooi resultaat. Heb je een vaste hand en veel geduld? Dan kun je ook een beamer gebruiken. Je projecteert de afbeelding op de muur en met een potlood teken je de contouren op de muur. Daarna kleur je deze in met de door jou uitgekozen kleur fairf muurverf.
3.       Voorbereidingen voor een goed resultaat. Zorg voordat je start dat de muur schoon en vetvrij is. Daarna is het handig om met de rolmaat uit te meten waar de muurschildering op de muur moet komen en dit te markeren. Werk je met de beamer dan kun je gelijk aan de slag. Als je tape gebruikt, test dan van tevoren of de tape niet te goed blijft zitten en de stuc- en verflaag van de muur meetrekt. Gebeurt dit wel, kies dan voor tape die geschikt is voor kwetsbare ondergronden. Maak je gebruik van de sjabloonfolie, volg dan de instructies die je krijgt.
4.       Het echte werk; je kunt aan de slag. Voor binnenmuren die gestuukt en geschilderd zijn, kun je gewoon fairf muurverf gebruiken. Je moet meestal wel twee laagjes over elkaar heen aanbrengen om je muurschildering dekkend te krijgen. Je kunt hiervoor een verfroller of kwast gebruiken.
5.       Afwerken. Ben je klaar met verven en heb je folie of tape gebruikt? Trek dan voordat de verf droog is voorzichtig deze voorzichtig van de muur. Eventuele oneffenheden kun je als de verf goed droog is nog wegwerken met een fijn penseel.
6.       Opruimen. Wanneer het verven klaar is, kun je met een oude doek de resten van de kwast en rollers afvegen. Vervolgens spoel je deze uit met water en droog je de kwasten verder af met een doek. Als de kwasten en rollers goed droog zijn, kun je ze opbergen en bewaren tot een volgend avontuur.
Lees voor de zekerheid ook nog even onze fairftips voor muurverf voor een mooi resultaat. Vergeet vooral niet een foto van het resultaat te delen met #fairf!