meubels schilderen

Hoe leuk is het om een oude commode, kinderbedje of kast zelf op te knappen! Je geeft hiermee je interieur een geheel eigen stijl.

stappenplan

Voordat je begint, moet je eerst even goed de ondergrond inspecteren. Is de ondergrond niet voorbehandeld, dan adviseren wij eerst een laag multiprimer aan te brengen. Multiprimer zorgt voor een goede hechting van onze lak en daarmee voor een langere levenscyclus. Verf je over een bestaande laklaag heen? Schuur deze dan eerst met korrel schuurpapier. Draag bij het schuren altijd een veiligheidsbril en een stofmasker. Maak vervolgens de ondergrond schoon en vetvrij met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel.
Wil je niet het hele meubeltjes verven of een bepaald patroon aanbrengen? Plak dan eventuele randjes of onderdelen af. Test van tevoren of de tape niet te goed blijft zitten. Gebeurt dit wel, kies dan voor tape die geschikt is voor kwetsbare ondergronden.
Open het blik en gebruik het roerstokje om de verf goed te roeren. Giet vervolgens wat fairf in het bakje. Voor het mooiste resultaat werk je per onderdeel, dus bijvoorbeeld per lade of kant van een kast. Breng genoeg verf aan op een meubeltje en smeer met lange halen uit. De verf zal nu uitvloeien en een strakke laag vormen.
Breng fairf niet te dik aan. Binnen 30 minuten is de lak stofdroog. In principe is één laag dekkend, maar voor de beste bescherming adviseren wij na 1,5-2 uur een tweede laag aan te brengen. Vergeet niet om in de tussentijd je gebruikte spullen goed af te dekken.
Wanneer het fairfen klaar is, kun je met een oude doek de resten van de kwast en rollers afvegen. Vervolgens spoel je deze uit met water en droog je de kwasten verder af met een doek. Als de kwasten en rollers goed droog zijn, kun je ze opbergen en bewaren tot een volgend avontuur. Verwijder de eventuele tape. Doe dit zodra de verf stofdroog is.

Vergeet vooral niet een foto van het resultaat te delen met #fairf!