hoeveel fairf heb ik nodig?

onzichtbare lak

Het rendement geeft aan hoeveel vierkante meters je kunt schilderen met 1 liter verf. De ondergrond en de kleur bepalen hoeveel lagen verf er nodig zijn.
hoeveelheid verf
1 liter
2,5 liter
10 liter
oppervlakte
10 m2
25 m2
100 m2
meten = weten
Om uit te rekenen hoeveel verf nodig is, heb je de vierkante meters nodig van het te schilderen oppervlak. Het aantal vierkante meters reken je eenvoudig uit door de hoogte/lengte van de ondergrond x de breedte te doen. Vervolgens bereken je op deze manier ook de oppervlakte van de aanwezige deuren en ramen. Die trek je van het totaal van de ondergrond af. Op deze manier weet je hoeveel vierkante meter je wil gaan schilderen en kun je de juiste hoeveelheid verf bestellen. Denk er wel aan dat je bij meerdere lagen deze hoeveelheid moet vermenigvuldigen.

LET OP; het rendement is afhankelijk van een aantal factoren:

toepassing
Hoeveel onzichtbare lak je nodig hebt, is afhankelijk van waarvoor je dit product gaat inzetten. Als wand coating over muurverf heb je veel minder lakverf nodig dan als laklaag op een trap of vloer die intensief wordt gebruikt. Als finish op een muur heb je genoeg aan 1 laag, maar bij een trap of vloer adviseren wij 2 tot 3 lagen aan, afhankelijk van het gebruik en de gewenste slijtvastheid.