hoeveel fairf heb ik nodig?

muurverf extra mat, muurverf extra dekkend en voorstrijk

Het rendement geeft aan hoeveel vierkante meters je kunt schilderen met 1 liter verf. De ondergrond en de kleur bepalen hoeveel lagen verf er nodig zijn.
hoeveelheid verf
1 liter
2,5 liter
10 liter
oppervlakte
10 m2
25 m2
100 m2
meten = weten
Om uit te rekenen hoeveel verf nodig is, heb je de vierkante meters nodig van het te schilderen oppervlak. Het aantal vierkante meters reken je eenvoudig uit door de hoogte/lengte van de ondergrond x de breedte te doen. Vervolgens bereken je op deze manier ook de oppervlakte van de aanwezige deuren en ramen. Die trek je van het totaal van de ondergrond af. Op deze manier weet je hoeveel vierkante meter je wil gaan schilderen en kun je de juiste hoeveelheid verf bestellen. Denk er wel aan dat je bij meerdere lagen deze hoeveelheid moet vermenigvuldigen.

LET OP; het rendement is afhankelijk van een aantal factoren:

zuigkracht
Nieuw gestucte muren en muren die geschilderd zijn met structuurverf zijn poreus en nemen veel meer verf op dan muren die al geschilderd zijn. Test hoe poreus de muur is met een natte spons. Houdt de natte spons tegen de muur. Trekt het water meteen in de muur? Dan raden wij je aan een voorstrijk te gebruiken en daarna 2 lagen muurverf aan te brengen voor het mooiste resultaat. Kun je het water nog afdoen met een doek? Dan neemt de muur niet meer zoveel vocht op en kun je waarschijnlijk volstaan met 1 laag muurverf.

kleur
Ga je een lichte kleur over een lichte kleur schilderen? Dan heb je waarschijnlijk aan 1 laag voldoende om het gewenste resultaat te krijgen. Is het verschil wat groter dan heb je wat meerdere lagen nodig. Hoe dichter de kleur bij één van de primaire kleuren (rood, geel, blauw) komt hoe moeilijker de kleur dekt. De kans is groot dat je voor deze kleuren meer lagen moet aanbrengen.