hoeveel fairf heb ik nodig? OUD!!!!!
in het geval van: lakverf, multiprimer en onzichtbare lak
In de tabel hieronder laten we je zien hoeveel vierkante meter je kan lakken met een blik verf. 
Let op: de conditie van het eerdere schilderwerk, jouw voorbereiding én de kleur verf die je kiest, is van invloed op hoeveel lagen verf je uiteindelijk nodig hebt.
Inhoud primer en lak
0,75 liter multiprimer
2,5 liter multiprimer
0,75 liter lakverf
2,5 liter lakverf
1 liter onzichtbare lak
oppervlakte
±11 m²

±38 m²
±11 m²
±38 m²

±10m²
meten = weten
Begin met het opmeten van het te schilderen oppervlak! Het aantal vierkante meters reken je uit door de hoogte van de ondergrond te vermenigvuldigen met de breedte. Doe dat in het geval van alle te schilderen oppervlakken. Dus vergeet bijvoorbeeld de bovenkant, onderkant en zijkanten van je kozijnen niet. Het getal waar je door middel van deze berekening op uitkomt, is het aantal vierkante meters dat je gaat schilderen.
Let op:
Als het nodig is om meerdere lagen te schilderen, moet je het aantal vierkante meters vermenigvuldigen met het aantal lagen dat je denkt nodig te hebben.

Moet je rekening houden met meerdere lagen?
Dat hangt af van het volgende… 

het huidige schilderwerk
Wil je weten hoeveel lagen lak of primer aan te brengen? Dan is het goed om te weten dat dat o.a. afhangt van de staat van het huidige schilderwerk. Wanneer je gaat lakker puur ter onderhoud is één laag verf doorgaans genoeg. Item die niet intensief gebruikt worden, denk aan een raamkozijn, kunnen prima uit met eerst een laag primer en vervolgens een laag lak. Maar wil je een trap lakken die intensief gebruikt wordt? Dan raden we aan om een primer én twee lagen lakverf aan te brengen. Ook een optie in dit laatste geval: voeg na het lakken ook nog eens onzichtbare lak toe. Twee lagen, is ons advies. 
Tip: 
Als je fairf multiprimer in dezelfde kleur bestelt als de kleur van je lakverf, heb je allereerst een echt mooie basislaag en dekt de lakverf vervolgens ook nog eens beter.
 
de onderliggende kleur
Als je gaat lakken, is het goed om even naar de kleur te kijken die het item nu al bezit. Het is doorgaans geen probleem om lichte over lichte te schilderen. Één laag zorgt in dit geval voor een keurig resultaat. Al moeten we zeggen dat het resultaat stiekem wel net wat mooier wordt wanneer je twee lagen aanbrengt. Ook goed om te weten: hoe groter het verschil tussen de onderliggende kleur en de gekozen kleur is, hoe slimmer het is om meerdere lagen aan te brengen. Tot slot nog even een fun fact: hoe dichter de verf die je gebruikt bij de primaire kleuren (blauw, geel, rood) zit, hoe meer verf je nodig hebt om de lak echt mooi dekkend te maken.
Tip: 
Gebruik in het geval van een serieus groot kleurverschil een multiprimer. Dat zorgt voor betere dekking van je lak. Je kan de fairf multiprimer in dezelfde kleur bestellen als onze lakverf.