hoeveel fairf heb ik nodig?

lakverf & multiprimer

Het rendement geeft aan hoeveel vierkante meters je kunt schilderen met 1 liter verf. De conditie van het schilderwerk, voorbereiding en de kleur bepalen hoeveel lagen verf er nodig zijn.
hoeveelheid verf
1 liter
2,5 liter
10 liter
oppervlakte
15 m2
37,5 m2
150 m2
meten = weten
Om uit te rekenen hoeveel verf nodig is, heb je de vierkante meters nodig van het te schilderen oppervlak. Het aantal vierkante meters reken je eenvoudig uit door de hoogte/lengte van de ondergrond x de breedte te doen. Vervolgens bereken je op deze manier ook de oppervlakte van de aanwezige deuren en ramen. Die trek je van het totaal van de ondergrond af. Op deze manier weet je hoeveel vierkante meter je wil gaan schilderen en kun je de juiste hoeveelheid verf bestellen. Denk er wel aan dat je bij meerdere lagen deze hoeveelheid moet vermenigvuldigen.

LET OP; het rendement is afhankelijk van een aantal factoren:

conditie van je schilderwerk
Hoeveel lagen verf je moet aanbrengen, is afhankelijk van de staat van jouw schilderwerk. Gaat het om een onderhoudslaag, dan heb je vaak genoeg aan 1 laag verf. Ga je een trap schilderen die intensief is gebruikt, dan heb je naast een primer zeker nog 2 lagen verf nodig.

Tip: bestel de fairf multiprimer in de kleur van je lakverf, dan heb je al een mooie basislaag in de juiste kleur en dekt de lakverf beter. 

kleur
Ga je een lichte kleur over een lichte kleur schilderen? Dan heb je waarschijnlijk aan 1 laag voldoende om het gewenste resultaat te krijgen. Is het verschil wat groter dan heb je wat meerdere lagen nodig. Hoe dichter de kleur bij één van de primaire kleuren (rood, geel, blauw) komt hoe moeilijker de kleur dekt. De kans is groot dat je voor deze kleuren meer lagen moet aanbrengen.

Tip: bij een groot kleurverschil is het slim om gebruik te maken van een ondergrondkleur voor een betere dekking.