duurzaamheid voorstrijk

De watergedragen fairf voorstrijk is te gebruiken als een grondverf in combinatie met de fairf muurverf. Deze voorstrijk bestaat voor ca 80% uit natuurlijke grondstoffen.

verf op hernieuwbare en plantaardige basis

De basis van onze voorstrijk is plantaardig en hernieuwbaar. Voor ons bindmiddel maken we voor een groot deel gebruik van restafval. Waar dat restafval vandaan komt? Onder andere uit de voedings- en houtindustrie. En zo maken we gebruik van planten. Deze planten nemen namelijk CO₂ op en deze CO₂ wordt door de plant ook nog eens omgezet om in zuurstof. Geen nieuws, wel goed om nog eens te vermelden: planten dragen bij aan vermindering van CO₂ in de atmosfeer. En dan zijn ze ook nog eens hernieuwbaar; tijdens de levenscyclus van verf groeien planten vanzelf opnieuw. Daardoor putten we met het gebruik van planten/restafval van planten de aarde niet uit. Mooi toch?
jouw CO₂-voetafdruk verkleind door fairf

Door plantaardige grondstoffen in de fairf voorstrijk te verwerken, wordt CO₂ hierin opgeslagen. Fijn want zo komt de opgevangen CO₂ nooooit meer terug in onze atmosfeer. Ha! Daar hebben we wat aan. Want zo verlaagt het gebruiken van onze voorstrijk in principe de wereldwijde ‘footprint'. Het exacte effect? We hebben een voorbeeld voor je: als jij gaat schilderen met 10 liter fairf voorstrijk, verlaag je je CO₂-voetafdruk al snel met zo'n 5 KG CO₂. Waar dat geijk aan staat? Aan de uitstoot van 5 jaar op rij je telefoon opladen. Ja, dat lees je goed! Besparen kan soms echt heel simpel zijn… Op dit moment is het percentage plantaardig materiaal, van het volledige organische deel in onze voorstrijk ca 23%. Je snapt: hier zijn we blij mee. Maar we kunnen niet wachten om de 100% aan te tikken!
​​​​verf zonder schadelijke toxische stoffen ​​​​

Er zitten nul schadelijke concentraties toxische stoffen in fairf. En zo hoort het. Als je het ons vraagt. Mooier nog: uit testen is gebleken dat onze voorstrijk zelfs geen negatieve invloed heeft op ontkieming en/of groei van planten! Fairf is verf met een missie. En dat betekend dat het gehalte fluor en zware metalen in onze voorstrijk veeel lager is dan de grenswaarden, zoals die door de beschikking van de Europese Commissie (98/488/EC) gedefinieerd zijn. Wij gaan verder dan alleen het behalen van keurmerken en certificaten: wij willen de wereld écht verduurzamen.
kindvriendelijke verf

Bij fairf vinden we: kindvriendelijk is wel zo vriendelijk. En daarom is onze verf niet schadelijk is voor kleine (of zelf nog ongeboren) kinderen. Dat wil zeggen dat het inademen van de verf niet gevaarlijk is voor mama of kind én dat gefairfde muren niet giftig zijn. Ook niet als je kindje besluit er aan te likken! Onze muurverf, die als toplaag over de voorstrijk gaat, heeft het certificaat EN 71-3 Safety for Toys. Je kunt de muren van de kinderkamer dus perfect schilderen met fairf. Mooi toch? Met fairf is het zoveel fijner verven!
fairf = geen meetbare uitstoot

Wist je dat water in verf ervoor zorgt dat verf goed kan drogen én dat het gevaarlijk oplosmiddel (waar vroeger mee werd gewerkt) vervangt? Fairf is daarom, net als andere verfsoorten, verf die op waterbasis gemaakt wordt. Veel andere watergedragen verfsoorten bevatten helaas wel nog een deel oplosmiddel. En dat oplosmiddel komt vrij bij het schilderen. Dat vinden we geen prettig idee, bij fairf. En bovendien weten we dat dat slecht is voor je gezondheid. Daarom bevat de fairf voorstrijk slechts ≤0,1% vluchtige organische stoffen. Dat is het maximale percentage dat wij aanvaardbaar vinden en wel het minimale wat we voor onze mooi planeet kunnen doen.
duurzaam produceren is de toekomst!

Bij fairf werken we met zelfopgewekte stroom, in onze eigen fabriek in Etten-Leur, in het zuiden van ons land. Daarnaast willen we dat onze verpakkingen een minimale impact maken op het milieu, zodoende gebruiken we blikken die 100% recyclebaar zijn. Voor transport verpakken we de fairfblikken in FSC gecertificeerd papier. Wat we ook belangrijk vinden? Onze mensen! Daarom zorgen we óók voor een veilige, schone eerlijke en duurzame werkomgeving. Een duurzame kijk op personeelsbeleid moet je nooit onderschatten.
samen laten we de wereld beter uit de fairf komen