duurzaamheid muurverf

Fairf muurverf is kwaliteitsverf. We bieden muurverf extra mat aan, die verkrijgbaar is in alle kleuren van de regenboog en muurverf extra dekkend die in drie wittinten te krijgen is. Onze muurverf dekt goed en is gemaakt aan de hand van strenge milieunormen en plus kwaliteitseisen. Deze producten zijn grondig getest door externe experts met betrekking tot duurzaamheid, kwaliteit en effect op het milieu. En dat alles heeft ervoor gezorgd dat wij vandaag de dag met trots (naast enkele andere mooie keurmerken) het Europese milieukeurmerk; EU Ecolabel dragen. Waarom dit label zo belangrijk voor ons is? Omdat het duurzame productie en consumptie stimuleert. Alle diensten en producten die het EU Ecolabel dragen creëren in de productie een lagere milieubelasting van energie, grondstoffen, water, afval, schadelijke stoffen en verpakkingen dan gewone producten. We zijn waanzinnig trots op dit label en vertellen je graag wat ons heeft geholpen om het te verkrijgen. Lees snel verder. snel verder.

plantaardige en hernieuwbare ingrediënten

Onze muurverf is verf op plantaardige én hernieuwbare basis. Het plantaardige bindmiddel van fairf wordt grotendeels gemaakt van restafval van de voedings- en houtindustrie. Planten nemen CO₂ uit de lucht op en zetten het om in zuurstof. Hierdoor dragen ze bij aan het verminderen van CO₂ in onze atmosfeer. Ook zijn planten hernieuwbaar, dat wil zeggen: ze groeien in de tijd dat de verf op de muur zit vanzelf opnieuw. Zo putten we de aarde niet uit. 
Je CO₂-voetafdruk geminimaliseerd

Door plantaardige grondstoffen te verwerken in de fairf muurverf, wordt in onze verf CO₂ gefixeerd. Dat wil zeggen: de opgevangen CO₂ wordt uit de atmosfeer gehaald en opgeslagen in de verf op jouw muur. Dat zorgt voor mooie resultaten! Bij gebruik van 10 liter fairf muurverf, verlaag je jouw CO₂-voetafdruk bijvoorbeeld al met zo’n 10 kg CO₂. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 10 jaar lang je telefoon opladen! Besparen wordt zo wel heel makkelijk. Het percentage plantaardig materiaal in onze muurverf extra mat is over het totale organische deel momenteel zo’n 51%. Voor de muurverf extra dekkend is dit percentage ongeveer 44%. Een mooi begin, maar onze missie is duidelijk: we streven naar 100% hernieuwbaar.
geen schadelijke stoffen

Fairf muurverf bevat geen schadelijke concentraties toxische stoffen. En zo hoort het! Uit tests blijkt zelfs dat onze verven geen negatieve invloed hebben op de ontkieming en groei van planten. Het gehalte zware metalen en fluor in onze muurverven is aanzienlijk lager dan de door de Europese Commissie vastgestelde grenswaarden (98/488/EC). Wij zijn immers niet zomaar verf; wij zijn verf met een missie!
veilig én kindvriendelijk

Kindvriendelijk is – zo vinden we bij fairf – wel zo vriendelijk. Daarom hebben we onze verf uitgebreid laten testen. We willen namelijk zeker weten dat onze verf veilig is, óók voor kleine kinderen. Onze verf voldoet aan de EN 71-3 Safety for Toys norm, wat betekent dat het inademen ervan niet schadelijk is voor zwangeren of kinderen. Dus of je nou gaat witten of juist een lieve kleur op de muur/het plafond van de kinderkamer wil: fairf muurverf is de perfecte keuze voor de kinderkamer.
zonder meetbare uitstoot

Net als vele andere verfsoorten, is fairf verf op waterbasis. Water is een belangrijk onderdeel in verf, want het zorgt ervoor dat deze goed droogt en vervangt oplosmiddel dat voorheen werd gebruikt. Helaas bevat veel watergedragen verf nog steeds gevaarlijk oplosmiddel, wat tijdens het schilderen vrijkomt. Bij fairf doen we dat uiteraard anders! Onze muurverf bevat ≤0,2% vluchtige organische stoffen. Dat merk je als je een blik fairf muurverf opentrekt, je ruikt dan namelijk... bijna niets. En zo hoort het. Door het lage gehalte vluchtige organische stoffen, ontvingen we het A+-label uitstoot in leefomgeving. Een label dat we met veel trots dragen!
duurzame productie

In Nederland, in onze eigen fabriek in Etten-Leur, wordt fairf gemaakt. We gebruiken zelf opgewekte stroom voor het productieproces. En ook in het geval van onze productverpakkingen houden we onze impact op het milieu graag zo klein mogelijk. We maken uitsluitend gebruik van 100% recyclebare blikken, welke worden verpakt in FSC-gecertificeerd papier. Bovendien zorgen we bij Fairf voor een eerlijke, schone, veilige én duurzame werkomgeving. We werken bij fairf met een duurzaam oog voor jou, onze mensen en de wereld om ons heen.
samen laten we de wereld beter uit de fairf komen