duurzaamheid multiprimer

Onze fairf multiprimer dekt mooi, is veilig én we leveren hem in alle kleuren van de regenboog. Kortom: dit is kwaliteitsverf waar je creatief mee kan zijn. Bovendien voldoet onze multiprimer aan een behoorlijke handvol strenge eisen, zowel op het gebied van milieu als op het gebied van kwaliteit. Externe experts testten onze multiprimer op impact op het milieu, duurzaamheid én kwaliteit. Dat leverde ons onder andere EU Ecolabel op; het gerespecteerde Europese milieukeurmerk. Dit label stimuleert duurzame productie en consumptie. Alle EU Ecolabel producten en diensten zijn met een aanzienlijk lagere milieubelasting van water, verpakkingen, schadelijke stoffen, grondstoffen, energie en afval geproduceerd. Lager dan in het geval reguliere producten. Het is dan ook een label dat we met waarzinnig veel trots dragen! Hoe we dit label verkregen? Leggen we je hieronder uit…

hernieuwbare en plantaardige basis

Onze multiprimer is verf op plantaardige en hernieuwbare basis. Het bindmiddel van fairf wordt voor een groot deel gemaakt van restafval uit onder andere de voedings- en houtindustrie. Planten nemen CO₂ op uit de lucht en zetten deze om in zuurstof. Op deze manier dragen planten bij aan vermindering van CO₂ in de atmosfeer. Planten zijn bovendien hernieuwbaar en groeien tijdens de levenscyclus van de verf vanzelf opnieuw. En hierdoor putten we de aarde niet uit.
jouw CO₂-voetafdruk minimaal

In onze multiprimer slaan we CO₂ op. Dat is mogelijk doordat we plantaardige grondstoffen in de verf verwerken. En het zorgt ervoor dat de opgevangen CO₂ niet meer terug in de atmosfeer komt. Prettig! Want daarmee draagt onze multiprimer bij aan verlaging van de 'global footprint'. Voorbeeld: schilder je met 10 liter fairf multiprimer? Dan wordt je CO₂-voetafdruk verlaagd met ongeveer 10kg CO₂. En dat klinkt misschien bescheiden, maar het staat gelijk aan de uitstoot het 10 jaar lang opladen van je telefoon oplevert. Zo! Dat zijn nog eens besparingen! Op dit moment bestaat het totale organische deel van de multiprimer voor ca 43% uit plantaardig materiaal. We willen dit zo snel mogelijk op 100% hebben.
zonder schadelijke toxische stoffen

In fairf zijn geen schadelijke concentraties van toxische stoffen te vinden. Precies zo hoort het. Vinden wij. Zelfs op de ontkieming en groei van planten heeft onze multiprimer geen negatieve invloed, zo blijkt uit diverse testen. En dat wil wat zeggen! De fluer en het gehalte zware metalen in onze multiprimer valt ruim onder de grenswaarden, zoals deze door de beschikking van de Europese Commissie (98/488/EC) gedefinieerd zijn. We leven onze missie met verve na!
kindvriendelijk

Verf mag niet schadelijk zijn voor kleine (of ongeboren) kindjes, zo vinden we bij fairf. Zodoende hebben we onze verf aan een zeer belangrijke test laten onderwerpen: de test die nodig is om het certificaat EN 71-3 Safety for Toys te mogen voeren. Uit deze test werd duidelijk: fairf is verantwoord en veilig. Met andere woorden: het inademen van onze verf is niet gevaarlijk voor kindjes of ouders. Bovendien zijn gefairfde meubels voor dezelfde groep niet giftig. Zelfs niet wanneer jouw mini besluit om de (eerste) tandjes in het geverfde meubilair te zetten! Fairf verf is dus perfect te gebruiken voor de kinderkamer. En dat vinden we fijn!
geen meetbare uitstoot in de lucht

Veel verfsoorten zijn verf op waterbasis. Fairf ook. Water is een belangrijk onderdeel, want het vervangt een niet ongevaarlijk oplosmiddel (wat voorheen in veel verfsoorten gebruikt werd) én zorgt ervoor dat je verf netjes droogt. Bij veel watergedragen verf zien we helaas nog steeds dat een deel oplosmiddel (een stof die vrijkomt wanneer je aan het schilderen bent) nog steeds onderdeel is van de verf-formule. Dat vinden we bij fairf te gevaarlijk en dus pakken wij het anders aan. Ons gehalte vluchtige organische stoffen is, in het geval van de multiprimer ≤0,1%. Wil je bewijs zien? Daarvoor verwijzen we je graag naar ons A+-label voor uitstoot in de leefomgeving. Maar je kan het bovendien ruiken! Wanneer je namelijk een blik fairf multiprimer opentrekt, ruik je bijna niks! En precies zo hoort het.
duurzame productie

We produceren fairf in Nederland, in onze eigen fabriek in Etten-Leur om precies te zijn. Dat doen we met zelf opgewekte stroom. In het geval van onze productverpakkingen willen we eveneens een minimale impact op het milieu maken. Onze blikken zijn daarom 100% recyclebaar blikken en worden met FSC gecertificeerd papier verpakt. Tot slot belangrijk: een duurzame, veilige, eerlijke én schone werkomgeving voor onze eigen mensen. Want zonder hen, zijn we nergens.
samen laten we de wereld beter uit de fairf komen