hoog boven de wolken

Deze kinderkamer heeft gewoon een luchtballon! 

Voor de allerkleinsten zijn weinig dingen zo magisch als een luchtballon. Hoe vaak heb jij wel niet in de auto gezeten en dat er ineens vanaf de achterbank werd geschreeuwd: ‘KIJKKK!’ Zo’n felgekleurd zwevend iets door de lucht, die normaal gesproken toch echt vooral blauw is, is natuurlijk ook bijzonder. Dus hoe leuk om dit waanzinnige voertuig de kinderkamer in te halen? Maak het jezelf niet te moeilijk. Pak een kwast en schilder eigenhandig een knappe luchtballon op de muur! Wij leggen je uit hoe je dat doet… 

De mooiste kleuren 

Als jij voor een luchtballon thema gaat, kun je dat in verschillende elementen en op diverse manieren doorvoeren. Maar het is niet meer dan logisch om te starten met een blauwe ‘lucht’. Voor deze kamer werd de kleur Olifant gebruikt. Zacht en rustig, maar duidelijk met een blauwe gloed! De luchtballon zelf werd heel klassiek rood (kleur: Lieveheersbeestje) met crème (kleur: Leon) gekleurd. Op de andere muur bracht de ontwerper van deze kamer de kleur Ijsbeer aan, met daarop dan weer enkel de contouren van twee luchtballonnen in de verte. Voor een kleine minimalistische toevoeging, die voor wat rust én prikkeling van de fantasie op de kinderkamer zorgt.

gebruikte kleuren

Zo maak je hem helemaal af! 

Ons favoriete onderdeel van deze kinderkamer is de kist van de luchtballon, waar in dit geval de boeken in zijn opgeborgen. Maar stuurt jouw kleine daar liever de knuffels in op reis? Dan is dat natuurlijk ook helemaal goed! Daarnaast een leuk idee: hang een grote rol tekenpapier aan de muur, waarop je kind steeds weer zelf kan tekenen hoe de wereld er volgens haar of hem van bovenaf uitziet. Wij zijn nu al benieuwd naar het resultaat! Jij? Tot slot, wat je niet op bijgaande beelden ziet, maar absoluut mooi zou kunnen werken: op allerlei plekken in de kamer kleine boompjes en huisjes plaatsen, voor het echte luchtballon effect. Of een picknickmand op de kamer zetten, waardoor jouw mini samen met vriendjes of vriendinnetjes kan doen alsof er op grote hoogte thee gedronken wordt. We weten natuurlijk niet hoe jij er over denkt. Maar in onze ogen is deze kamer eigenlijk bij voorbaat al een hit.  
 

Wil jij in de kinderkamer of speelkamer precies deze muurschildering namaken? Download dan hier het stappenplan. 

 
Deze inspiratiekamer is gemaakt door: Elisa Wilbrink