diep in de zee

Een kinderkamer vol avonturen  

Weinig dingen zijn zo magisch als een wereld waarvan je weet dat ie bestaat, maar die je ondertussen maar moeilijk kan bezoeken. Ten minste, zo denken wij erover. Tuurlijk! Je kan je padi halen en zeeschildpadden van dichtbij bekijken. Maar voor een kind is dat doorgaans nog geen optie. Die moet het in eerste instantie doen met films als Finding Nemo en The Little Mermaid. Geen straf! Want oh, wat zijn die films mooi. En bovendien zorgen ze ervoor dat de kinderfantasie naar hartenlust wordt gevoed! Stel je voor dat we die kinderlijke fantasie naar de mensenwereld halen? Naar de kinderkamer om precies te zijn. Dat zou mooi zijn toch? Zo maak jij een kinderkamer met als thema ‘diep in de zee’… 

Een golvend effect
Voor het lieve onderwater effect, is in deze kamer in eerste instantie een golvend effect gecreëerd. Hoe? Heel simpel: door met een potlood golvende strepen op de muur te tekenen en vervolgens aan de bovenkant van de streep een andere kleur aan te brengen dan aan de onderkant. Mooi toch? Hiervoor zijn de kleuren Olifant en Uil uit onze Beestenboel collectie gebruikt!

gebruikte kleuren

Heel veel diertjes
De onderwaterwereld is zo leuk voor kinderen omdat er naast heel veel gekke en magisch-uitziende planten ook heel veel interessante diertjes wonen. Van een gigantische walvis tot een grappige krab en van een lieve zeester tot een prachtig zeepaardje. In deze kamer vind je ze allemaal terug. Sommigen gewoon op de muur geschilderd, anderen uit hout gelaserd, daarna geschilderd en vervolgens opgeplakt! Dat zorgt voor letterlijk meer diepte en gevoelsmatig extra beleving. Is niet voor iedereen even makkelijk natuurlijk! Maar als je goede apparatuur voor handen hebt en jezelf een Handige Harry durft te noemen, is het wat ons betreft absoluut de moeite waard!


Meubels
Tot slot kun je de meubels ook onderdeel van het geheel maken, door deze een kleur te geven die ook terugkomt op de muur. Hier zien we bijvoorbeeld hoe leuk een rotan stoeltje is versierd is met de kleur Krab. Zorg dat je, als je aan een meubelproject begint, het meubel van tevoren even goed schoonmaakt en vervolgens lichtjes schuurt. Dan hecht de verf aanzienlijk beter.

Zwemmen in de verhalen
Als je deze kamer af hebt, lijkt ons niks leukers dan elke avond samen met je kleine weer een ander verhaal verzinnen. Ging Karen Krab bij Otto Octopus op de thee? En kwam daar nou net Sila de Schilpad langs om te vertellen dat Zoe Zeester magische krachten had gekregen? Kijk, dat zijn de betere herinneringen, later als ze groot zijn!  
 

Deze inspiratiekamer is gemaakt door: Nikki Meulendijk