Kleuren en vormen voor jouw kleintje

In deze kamer wordt jouw mini maximaal gestimuleerd!  

Wat wij bij fairf zo leuk vinden aan kids? Ten eerste: ze zijn onze toekomst. En wij hebben goede hoop dat ze een groene, gezonde, gelukkige planeet (weer) mogelijk kunnen maken. Om ze op weg te helpen, plaveien wij hem vast voor ze, die weg dus. Oh ja er zijn nog veel meer redenen waarom we dol zijn op kinderen: ze zijn creatief, eigengereid en leergierig. Op dat laatste kun je mooi inspelen door een kamer in te richten zoals deze, met veel kleuren en vormen. Hoe een dergelijke inrichting je kindje helpt om te leren en hoe je zo’n kamer bovendien zelf maakt? Leggen we je uit!

De wereld is een toverbol!
Een klein kind ontdekt de wereld om zich heen continu. Hij/zij/hen kopieert ouders, onderzoekt alles - van een mier, tot de tas van oma, tot dat ontzettend dure knappe vaasje dat jij nou juist met zoveel trots op tafel had gezet - en ontwikkelt zich dag in, dag uit. De wereld is zijn/haar/hun toverbol. En door te onderzoeken, leert een kind! ‘Hé, dit is een cirkel en die lijkt wel erg veel op mijn bal. Oh en als ik dit driehoekje op een vierkantje plak, ontstaat er een huisje’. Kinderen zijn steeds op zoek naar nieuwe prikkels en lessen. En de koppeling die kinderen door middel van vormen maken, zorgt ervoor dat ze de wereld om zich heen wat beter gaan begrijpen. Dus hoe leuk om de kamer van je kind te voorzien van allerlei verschillende vormen?

gebruikte kleuren

Kleur bekennen voor kleintjes

Niet alleen vormen stimuleren die kleine, fijne hersentjes van onze koters. Ook kleur doet veel binnen de ontwikkeling van een kind. Helemaal in het begin ziet elk kindje alleen nog maar zwart-wit! Maar vanaf 3 maanden worden de oogjes ook letterlijk geopend en gaan ze kleuren herkennen. Rood en groen zijn de eerste kleuren die kindjes zien. Daarna komen blauw en geel. Vind jij het leuk om je kindje te leren om de kleuren te herkennen? Dan zou je deze dus op de muren van de kinderkamer aan kunnen brengen! Zo kun je je kindje door de week heen wat vragen stellen en dingetjes leren. Of je kindje kan zelf dingen aanwijzen en zo kun je samen oefenen. Gezellig toch?  

Fan van groen 

Als je voor bovenstaande aanpak kiest, weten we zeker dat jouw mini straks al op jonge leeftijd fan is van groen. Net als wij! Want alle fairf kleuren zijn groen. Dat heeft te maken met de manier waarop onze verf gemaakt wordt: zo plantaardig mogelijk. Dat vinden we namelijk wel zo aardig. Ook wel zo aardig? Jou vertellen welke kleuren in het specifieke geval van deze kamer zijn gebruikt:  


1. De muur is eerst geschilderd met kleur Josef.  


2. Daarna is een lambrisering geschilderd in de lichte, neutrale kleur uil. Kijk, zo hebben we een mooie basis te pakken. Nu kunnen de vrolijke gekleurde vormen er met gemak vanaf spatten.  


3. De vormen in deze kamer zijn geschilderd in de kleuren Walvis, Kanarie, Pauw en Lieveheersbeestje.
 Wil jij ook deze muurschildering maken? Download hier het exacte stappenplan en de vormen. 

​​​​

 Deze inspiratiekamer is gemaakt door: Liz Custers