waarom verven niet verantwoord is tijdens je zwangerschap? en fairfen wel!

Fairf Heeft de Oplossing!
Nee, dit is helemaal geen gezellig onderwerp, maar gelukkig hebben we bij fairf wél een gezellige oplossing. Goed, eerst het probleem: verven tijdens je zwangerschap is met de meeste verfsoorten echt geen goed idee. Waarom niet? Veel verf bevat chemische stoffen en tijdens het verven komen die chemische stoffen vrij. Doordat jij er met je neus bovenop staat, adem je deze dampen in. Die dampen kunnen gevaarlijk zijn voor jou en je ongeboren baby. Ongezond zijn ze sowieso! Tijdens je zwangerschap is het daarom een goed idee om voor je eigen veiligheid en die van je ongeboren kind extra voorzichtig zijn met verf en oplosmiddelen. Toch zin om te schilderen? Kan gewoon hoor. Het enige wat je dan moet doen, is wat blikken fairf aanschaffen…


 stalen Overtoom, Amstel en Borger, Bloemgracht

Waarom is fairf wel verantwoord tijdens je zwangerschap?  
Fairf is verf op waterbasis. Nou, is dat op zich niet zo uniek, maar wat wel uniek is, is dat je in onze verfblikken geen schadelijke stoffen of gevaarlijke oplosmiddelen vindt. Dat betekent niet dat je het direct aan je mond moet zetten. Maar het betekent wel degelijk dat onze verf verantwoord is om mee te verven, óók tijdens je zwangerschap.
lees tip

Is fairf ook verantwoord voor kinderen?  


Bij fairf wilden we zeker weten of ons product óók verantwoord is voor 

kleine kinderen wanneer die met gefairfd speelgoed of gefairfde meubels

 in aanraking komen. Daarom hebben we dit uitgebreid laten testen. En 

goed nieuws: zelfs wanneer je kindje besluit haar/zijn/hun hagelnieuwe melktandjes in dat gefairfde hobbelpaard te zetten, is onze fairf multiprimer, en lakverf verantwoord. Onze producten dragen namelijk het EN 71-3 certificaat.

Zin om voor je mini aan de slag te gaan? Hier vind je alle kleuren uit onze Beestenboel Collectie, speciaal voor kids.