Zo bereid je buiten schilderen voor

4 stappen voor mooi buiten-schilderresultaat 

Wil jij de buitenkant van je huis eens goed onder handen nemen? Tof! Dat vinden we dapper. Want binnen verven, durven de meesten wel. Maar buiten schilderen, laat men toch al snel aan de professional over. Is zeker een optie. Maar hoeft niet hoor! Als je maar weet wat je moet doen, kun je jouw kozijnen en deuren gerust zelf aanpaken… We delen onze buiten schildertips hieronder met je.  

Kijk eens goed 

Het begint allemaal met het kiezen van een kleur. En dan? Dan is het tijd om eens goed te kijken naar de oppervlakken die je wil gaan schilderen. Loop eens een rondje om het huis en let goed op scheuren, de staat van het hout en andere mogelijke oneffenheden. Mogelijk moet je eerst het een en ander repareren, vóór je begint met fairfen.   

Reinigen 

Grote kans dat jouw oppervlak wat vies is. Hoog tijd om daar eerst iets aan te doen. Verwijder al het vuil, stof en andere verontreinigingen van de oppervlakten. Dit doe je het makkelijkste met een borstel en water. Gooi door dat water ook nog eens de fairf multicleaner met EU Ecolabel. Dan wordt alles écht goed fris en schoon. En dat ook nog eens op duurzame wijze. Ready, set, go? Nog eeeven wachten! We snappen dat je staat te springen om aan de slag te gaan, maar pak de kwasten er pas bij wanneer de oppervlakken helemaal droog zijn.  

Schuren

Binnen of buiten, het doet er niet toe. Als je hout gaat verven, is schuren essentieel. Niet alleen zorgt schuren voor mooier schilderresultaat, schuren zorgt er ook nog eens voor dat langer plezier hebt van jouw schilderwerk. Vergeet ook niet om het stof na het schuren weg te halen met een borstel of een zachte doek. Afplakken en smeren maar 

Sommige delen wil je graag voorzien van een likje fairf, andere delen misschien niet. Plak deze delen, zoals deurknoppen of ramen, goed af. Zijn de onderdelen die je wel een kleurtje wil geven nieuw? Breng dan even een primer aan. Onze multiprimer is een mooie primer op plantaardige basis, die ook nog eens goed vullend is.