Zo bereid je binnen schilderen voor

3 tips voor een topresultaat

Zin om binnenkort de binnenkant van je huis eens flink onderhanden te nemen? Dan is er een rijtje essentiële dingen om rekening mee te houden. Hieronder delen we onze tips voor een soepel binnen schilderproces én een duurzaam eindresultaat. 

De ruimte voorbereiden

Heb je alle spullen in huis? Dan is stap twee het verplaatsen óf bedekken van meubels. Als het even kan verplaats je je meubels zoveel mogelijk in een andere ruimte. Maar wat niet gaat, dat gaat niet. Naar het midden van de kamer verplaatsen en ze goed afdekken met plastic zeilen, is dan ook een optie. Logisch trouwens dat spiegels, kunstwerken en ander moois het beste van de muur gehaald óf onwijs goed afgeplakt moet worden. Oh ja. En kunnen je gordijnen eraf? Doen! Leg ze tijdelijk even in een andere ruimte neer.  

 

Schrobben maar

In een schone ruimte, wordt jouw schilderwerk het mooist. En daar we gaan natuurlijk voor het perfecte fairfresultaat. Dus… Stofzuig. Veeg je muren. Haal overige vetresten weg met een spons. Repareer eventuele kleine gaatjes in de muur met plamuur en maak alles egaal. Ook het ontvetten van de muur hoort erbij. Want zo zorg je ervoor dat de verf echt mooi blijft zitten en er geen stofresten aan jouw pas geverfde muur hechten komen.   

 

Voordat je gaat verven

Is het te fairfen oppervlak helemaal schoon? Almost there! Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is het afplakken van ramen, deuren, eventuele plinten en plafonds. Kortom, alles wat je niet mee wil schilderen. Ok, eerlijk is eerlijk, we zeggen nu wel ‘het enige wat je nu nog hoeft te doen’, maar vaak is dat afplakken nog een behoorlijke klus. Gelukkig hebben wij wat entertainment voor je tijdens deze klus, in de vorm van onze eigen fairf playlist, hiermee wordt afplakken net even leuker. Ook niet vergeten: de vloer bedekken. Dat kun je het beste doen met oude lakens of afdekfolie. Ga je verven op een nieuwe muur? Dan is het een goed idee om een primer aan te brengen. Wil je een duurzame optie? Joe! Bij ons ben je aan het juiste adres! Onze primer is plantaardig. En dat is wel zo aardig. Je brengt hem heel eenvoudig aan met een verfroller.  

  


Absoluut, bovenstaande is een aardige klus. Maar hé, goed werk heeft tijd nodig! En wacht maar tot je straks het resultaat van jouw werk ziet. Als je bovenstaande stappen keurig doorloopt, hecht jouw verf beter dan goed, ziet je schilderwerk er tot in de puntjes verzorgd uit én blijven je gefairfde muren echt lang mooi. Kijk, daar doen we het voor!