Trendkleur: beige Nog steeds? Oh jazeker!

Beige, wij krijgen er maar geen genoeg van. Want weet je wat zo mooi is aan beige? Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten van. En nu chocoladebruin en camel ook weer terrein winnen, wordt de kleur beige opnieuw interessant. De toevoeging van deze kleuren maakt jouw beige interieur namelijk dieper en warmer. Al vinden wij beige in de mix met ecru en gebroken wit ook nog steeds te gek hoor! Een paar suggesties om beige in jouw huis een mooie rol te geven: Waarom juist deze kleur?  

1. Beige in de slaapkamer
 

‘Zo. Hallo!’ Horen we je denken. ‘Als je een slaapkamer met zulk waanzinnig lijstwerk hebt, hoeft je eigenlijk al niks meer te doen!’ Daar heb jij helemaal gelijk in. Maar wist je dat: A. Je zelf dat soort lijsten gewoon op je muur kan (laten) plakken en er vervolgens overheen schilderen? (check het aanbod bij de bouwmarkt even) B. Zo’n beige kleur het geheel toch écht helemaal afmaakt? Beige maakt je slaapkamer warmer. Zeker als je het combineert met wat beige/bruin beddengoed. Ecru kleed onder je bed voor een frisse noot. Linnen gordijnen voor het raam en het grote uitrusten kan beginnen.

2. Beige in de speelkamer
 

Kinderen worden vandaag de dag overvoerd met prikkels. Ze moeten veel. En soms eigenlijk té veel, vind je niet? Fijn als ze thuis kunnen ontprikkelen, tot rust kunnen komen. Is bovendien ook lekker voor jou: zo’n rustig smurfje. De kleurkeuzes die jij in huis maakt, kunnen daarbij helpen! Wij pleiten daarom voor beige in de speelkamer, de ruimte in huis die (als je het geluk hebt er een te hebben) vaak van zichzelf vrij onrustig is vanwege de grote hoeveelheid zooi (ja, we zeggen het gewoon even zoals het is) die er rondslingert. ‘Trek de deur maar gewoon achter je dicht’, is vaak het sentiment dat met betrekking tot de speelkamer geldt. En dat snappen we maar al te goed. Maar met het oog op de mini’s des te belangrijker om de basis van die kamer zo rustig mogelijk te houden. En beige maakt de ruimte kalmer en zorgt dus voor net even iets meer ontspannen kindjes. Goed idee toch?

3. Beige badkamer
 

Kies voor je badkamer een beige kleur met wat extra rood erin en voor je het door hebt hangt er een Zuid-Afrikaanse sfeer in je huis. Dat safari gevoel: alleen maar savanne om je heen, frisse wind na een warme dag. Beter wordt het niet! Ga voor donker hout, hele dikke handdoeken en wellicht nog wat keramieken of brass details, dan is het Afrikaanse, pure en extreem luxe gevoel al snel compleet. En dat gewoon in je eigen huis.  


Qua ruimtes hebben we je hierboven een idee gegeven van wat je met beige kan. Maar nog eeeven wat andere dingen die we fijn vinden aan beige: het blendt zo mooi met hout. Van eiken tot walnoot; hout op de vloer, in je keuken, als paneel, fotolijst of bed, in de mix met beige oogt het al snel adembenemend. En ook interessant: ton sur ton. Oftewel: beige op beige op beige. Dat zorgt voor een rustig gevoel en tegelijkertijd is er door beige ton sur ton toe te passen in je interieur, al snel sprake van speelsheid. Bovendien is beige dé kleur die gedurende de dag echt lijkt te leven. Beige doet in de ochtend heel wat anders dan in de middag. En je zal zien dat het effect met avondrood óf kunstlicht in de avond weer een heel ander gevoel naar boven brengt. Het moge duidelijk zijn: we love beige.