Het plafond mee schilderen en wat komt daarbij kijken

Het plafond mee schilderen is iets wat we de laatste jaren steeds meer zien gebeuren. Om meer eenheid te creëren in een ruimte bijvoorbeeld. Of gewoon om een statement te maken. Kan ook! In deze blog leggen we je uit wat er allemaal bij komt kijken als jij besluit om het plafond, net als de muren, een lekkere kleur fairf te geven! 


 

Kleur bekennen 

Zoals bij ieder fairfproject, begint alles met het kiezen van de juiste kleur. Je kunt ervoor kiezen om het plafond in een andere kleur dan de muren te schilderen, zodat de muren de show stelen óf je kan kiezen voor dezelfde kleur op plafond als muur. Dat creëert meer eenheid en al snel een bijzonder sfeertje. Ook een optie: je plafond juist de hoofdrol geven, al zien we die niet heel vaak voorbijkomen. Maarrr: bij fairf houden we wel van een beetje originaliteit. Dus als je hem wel degelijk voelt? Go for it! Wat je ook kiest, het is leuk om te weten dat de kleur die je aan jouw plafond geeft de perceptie van de ruimte kan beïnvloeden. Een lichter plafond doet een ruimte vaak groter lijken, terwijl een donkere kleur al snel een knusse en geborgen sfeer creëert. Mooi toch?  

Alles van de vloer

Als je je plafond gaat verven, is het aan te raden om alle meubels en andere voorwerpen in een andere ruimte te plaatsen. Lukt dat niet? Dek ze dan goed af met plastic zeilen. Zo voorkom je dat dingen waarvan dat nou nét niet de bedoeling was, ongewenst een likje fairf krijgen.  


 Voordat je begint 

Als de ruimte eenmaal leeg of afgedekt is, is het tijd om alles goed schoon te maken. Stofzuig het plafond om stof, spinnenwebben of ander vuil te verwijderen, haal er voor de zekerheid nog een vochtige doek overheen. Verf je je muren in een andere kleur? Of hebben deze al een andere kleur? Plak de randen dan goed af met schilders tape, zodat er geen verf op je muren terechtkomt.  

Fairfen maar


Als het plafond nieuw is of als je voor een heuse make over van kleur gaat, kan het nuttig zijn om voor je met het echte werk begint een laag primer aan te brengen. Zo hecht én dekt de verf beter. Als je voor de multiprimer van fairf kiest, scheelt dat je niet alleen tijd en gedoe. Het is ook nog eens een plantaardige keuze. En plantaardig vinden we bij fairf wel zo aardig.  


Begin bij de randen en de hoeken met een kwast voor precisiewerk en werk vervolgens met de verfroller in overlappingen om een gelijkmatige dekking te krijgen. Heb je moeite om overal bij te komen? De verlengstok is je beste vriend!  


Het schilderen van een plafond kan een aardige work-out zijn, vooral als het plafond hoog is. Zorg daarom voor goede verlichting en neem bij een groot oppervlak zo nu en dan een pauze. Dat is goed voor je lijf én goed voor een glimlach. Want dan kan je stap voor stap je harde werken vast bewonderen.