Interieurtrend: alles mee verven! Van het kastje naar de muur, tot aan het plafond en weer terug

We zien het steeds vaker; een ruimte of zelfs een heel huis waarin alles mee is geverfd. Alles? Ja, echt alles. In deze blog vertellen we je wat het effect is van alles mee verven en hoe jij dit ook kan doen. 


 Alles fairfen 


Steeds meer mensen durven voor een lekkere sprekende kleur verf op de muur te gaan. Maar meer en meer zien we interieurs waarbij de verfkwast álles heeft aangeraakt! En dan niet omdat iemand lelijk uitgeschoten is, maar gewoon omdat het een bewuste keuze is. We kunnen stellen dat het een heuse interieurtrend is geworden om alles in één kleur te verven, inclusief de deuren, kozijnen, plafonds en radiatoren. Hop, de kwast erover. Kleur willen we, in het interieur! 

Het effect


Door alles in dezelfde kleur te schilderen, ontstaat er een gevoel van eenheid en cohesie in een ruimte. De grenzen tussen verschillende oppervlakken vervagen. Daarbij kan één kleur wél veel verschillende gezichten hebben. Lichtinval doet een hoop. Verf jij bijvoorbeeld al jouw muren dezelfde kleur beige? Dan kan de muur in de zon alsnog lichter lijken dan de muur waar geen zon op valt. Zo creëer je tegelijkertijd een kalm, maar speels effect.  


Goed om te onthouden 


Een trend is en blijft een trend. Zeker interieurtrends zijn nog wel eens aan verandering onderhevig. Wat vandaag populair is, kan over een tijdje compleet ‘uit’ zijn. De belangrijkste stijlregel blijft wat ons betreft: fairf vooral waar jij je goed bij voelt! Het fijne wel aan fairf: als je volgende week toch ineens een andere kleur wil, dan kan dat gewoon. Kwast erbij, muziekje aan en gaan.