Hoe maak je een geverfde muur schoon?

3 tips om je geverfde muur schoon te maken
Is jouw (pas)geverfde muur wat vies geworden? Geen paniek. Het schoonmaken van een geverfde muur is vrij eenvoudig, zolang je het maar op de juiste manier aanpakt. Dit zijn onze schoonmaaktips…

Weg met stof

Ieder huis vangt stof, of je nou wil of niet. Maar gelukkig is stof ook één van de makkelijkste dingen om te verwijderen. Gebruik een plumeau of stofdoek, dan beschadig je jouw muur niet. En werk steeds van boven naar beneden. Anders blijf je aan de gang. En bij fairf houden we nou juist van een efficiënte aanpak. 

Vlekken op jouw fairf

Zie je op jouw muur een vingerafdruk, spat of vlek van het avondeten van gisteren? Rustig blijven ademen. Dit soort vlekken kun je doorgaans heel makkelijk verwijderen door er voorzichtig te deppen of er heel zachtjes overheen te bewegen met een schone, lichte doek. Niet het gewenste resultaat? De doek een beetje vochtig maken en er wat mild reinigingsmiddel op aanbrengen, kan het verschil maken. Heb je te maken met een écht hardnekkigere vlek? Dan kun je proberen wat harder te boenen, maar probeer dit eerst even op een onopvallend deel van de muur, zodat je zeker weet dat je de verflaag niet beschadigt. Deppen is altijd beter dan wrijven. Altijd. Goed onthouden! 

Mijn kind heeft op de muur getekend, wat nu?  

Echt leuk, die kinderen! Maar een kunstwerk op de muur van je eigen Picasso in de dop is meestal niet echt waar je op zit te wachten. Is jouw mini toch een keer aan de slag gegaan met een stift, pen of marker? Dan maak je met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol de beste kans op het naadloos verwijderen van al deze creatieve uitspattingen.  


Gebruik in ieder geval altijd een schone, droge doek of een zachte, witte handdoek om de muur droog te maken nadat je deze hebt gereinigd. Haal al het vocht weg, zodat er geen extra vlek ontstaat. Krijg je het er echt niet af? Dan is overschilderen natuurlijk altijd nog een optie. Misschien is dit wel zo’n klassiek geluk bij een ongeluk? Een nieuw kleurtje op z’n tijd is natuurlijk altijd lekker…