3 fashion trends die jij door kan voeren in je interieur. Van catwalk tot huiskamer, hal en babykamer

De catwalk, het heeft iets magisch! Modellen die met vlotte tred voorbij paraderen in looks die van absurdistisch tot sprookjesachtig en van draagbaar tot absolute kunst fluctueren. Het leuke is: vanaf de catwalk druppelen trends vaak door naar allerlei andere takken van sport. Zoals interieur bijvoorbeeld. De drie trends die wij zagen waar jij straks absoluut wat mee kan in je interieur? Lees lekker verder…

Rood lijkt in eerste instantie misschien een intense – of in sommige gevallen zelfs enigszins ordinaire - kleur, maar denk bordeauxrood en het wordt ineens chique. Plus: als Hermès, Loewe en Proenza Schouler ervoor gaan, waarom jij dan niet? Tijdens de laatste fashionweeks had bijna elk modehuis wel één rode look of item in haar collectie opgenomen. En denk eens aan wat donkerrood kan doen op jouw muur, in combinatie met walnoothout bijvoorbeeld (keuken!) of juist als warme kleur in combinatie met bamboe op een genderneutrale babykamer? Rood; wij vinden het een kleur om te zoenen!  

Van top tot teen

We zagen jassen over de grond slepen. We zagen extra lange broeken en gigantische sjaals. Poncho’s waren er ook in groot formaat en dan is daar natuurlijk nog de coltrui tot aan de kin. De van top tot teen bedekte look is hot. Bij modehuizen zoals bijvoorbeeld Altuzarra zagen we hem ook nog eens in één kleur, lekker ton sur ton dus. En dat kun jij ook in huis doen! Schilder je muur, plafond, trap, kastje, lamp, wat je ook maar kan bedenken, allemaal in dezelfde kleur voor een lekker statement!  

Donkere romantiek  
Adobe stock: Empty vertical picture frame on black wall in modern living room. Mock up interior in contemporary style. Free space for picture, poster. Console, armchair. 3D rendering (met kunst er in geshopt)  
Het schijnt een beetje geïnspireerd te zijn op de succesvolle Netflix serie Wednesday, over het meisje met de twee vlechtjes uit de Addams Family; op de catwalk was de gotic-achtige romantiek, ook wel grunge genoemd, volop aanwezig! Bij Chanel en Acne Studios zagen we de donkere romantiek op wat meer frivole wijze terug met links en rechts wat bloemen en kant. Bij Rodarte en Erdem was de uitwerking strakker, maar ook daar voerde zwart de boventoon. Wij bij fairf vinden zwart vooral voor kleine ruimtes zoals de hal een toffe keuze. Want bedenk even wat er gebeurt wanneer je daar vervolgens een fotolijstje, sprekende lamp, spiegel of design object ophangt? Precies! Dat knalt eruit. En dat is de geheime kracht van zwart in het interieur; het is het perfecte spannende canvas.