Waarom wij aaapetrots zijn op het EU Ecolabel  

En hier staat het EU Ecolabel voor
Ok, schilderen is doorgaans niet zo goed voor het milieu. Die had je vast al. Maar fairfen daarentegen: dat is echt een ander verhaal. Met fairf houd je je footprint zo klein mogelijk. Fairf heeft het EU Ecolabel. We zijn het enige consumentenmerk waarvan de volledige lijn het EU Ecolabel draagt. Een hele mooie kroon op ons groene werk! Maarrr wat houdt het nou in, zo’n EU Ecolabel? Leggen we je uit…

Strenge duurzaamheidseisen

Ga je verven met een verf die het keurmerk EU Ecolabel draagt? Dan voldoet jouw verf aan strenge duurzaamheidseisen en zorg je er dus voor dat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Het EU Ecolabel staat het gebruik van een lange lijst schadelijke stoffen in verf niet toe. Daarnaast beperkt het EU Ecolabel het gebruik van allerlei soorten oplosmiddel. Ook bepaalde pigmenten staan op de ‘niet toegestaan lijst’ van het EU Ecolabel! Op die manier motiveert het EU Ecolabel verffabrikanten om zo groen mogelijke verf in de schappen te krijgen.  
 

Er is meer!

Maar het EU Ecolabel gaat verder dan enkel controleren wat er ín het blik gaat, ze checkt ook of de verf van kwaliteit is en dus op die manier duurzaam. Want hoe langer een laag verf mee kan, hoe beter natuurlijk! Fairf voldoet aan alle superstrenge kwaliteitsstandaarden van het EU Ecolabel, zoals de schrobweerstand. Maar ook aan de dekkingsgraad en de waterbestendigheid van fairf is goed getest door EU Ecolabel.
 

Kortom: het EU Ecolabel laat zien dat fairf niet alleen een duurzame keuze, maar ook een kwalitatieve keuze is voor je schilderwerk. Binnen en buiten. Je snapt: wij dragen dit label met verve.