bron volgt

3 fashion trends die jij door kan voeren in je interieur. Van catwalk tot huiskamer, hal en babykamer

De catwalk, het heeft iets magisch! Modellen die met vlotte tred voorbij paraderen in looks die van absurdistisch tot sprookjesachtig en van draagbaar tot absolute kunst fluctueren. Het leuke is: vanaf de catwalk druppelen trends vaak door naar allerlei andere takken van sport, zoals interieur bijvoorbeeld.

Ook Femke Furnee oprichter van meubelmerk FEST Amsterdam deelde haar vijf inspiratiebronnen. Op nummer 1 staat, je mag raden, 'fashionshows', ook zo is het instagram account van Jacguemus een grote inspiratie bron verteld ze in de podcast Interieurclub Zomergast.

De drie trends die wij zagen waar jij straks absoluut wat mee kan in je interieur? Lees lekker verder…
Super Femboyant
Een show is zacht uitgedrukt, en dit komt duidelijk naar voren wanneer Toetie op grootse wijze op de muur wordt geprojecteerd. Bij de aanvang van de show transformeren de paarse, roze en rode spotlights in stralend witgeel licht. Het idee dat Jurriëns kleding voor iedereen is, zoals hij eerder heeft benadrukt, blijkt overduidelijk uit de presentatie. Modellen uit de queer-community lopen mee, en twee enthousiaste kinderen worden hartelijk toegejuicht door het publiek. Bovendien is zijn vader opnieuw van de partij in deze modeshow. Wat niet te missen valt, zijn de prominente aanwezigheid van rood en roze in de collectie.
 
Nu, laten we eens nadenken over de kracht van rood. In eerste instantie kan rood misschien een intense kleur lijken, of in sommige gevallen zelfs enigszins gewaagd. Maar denk eens aan bordeauxrood, en het krijgt ineens een chique uitstraling. Als grote modehuizen zoals Hermès, Loewe en Proenza Schouler voor rood kiezen, waarom zou jij dat dan niet doen? Tijdens recente fashionweeks zagen we bijna elk modehuis wel een rode look of item in hun collectie opnemen.
 
En stel je nu voor wat donkerrood kan toevoegen aan jouw interieur. In combinatie met bijvoorbeeld walnoothout (perfect voor de keuken!) of als warme accentkleur in een genderneutrale babykamer met bamboe. Rood; wij vinden het een kleur om te zoenen!
bron
Van top tot teen
We zien jassen over de grond slepen. We zien extra lange broeken en gigantische sjaals. Poncho’s waren zijn er ook in groot formaat en dan is daar natuurlijk nog de coltrui tot aan de kin. De van top tot teen bedekte look is hot. Bij modehuizen zoals bijvoorbeeld Altuzarra zien we dat vaak ook nog eens in één kleur, lekker ton sur ton dus. En dat kun jij ook in huis doen! Schilder je muur, plafond, trap, kastje, lamp, wat je ook maar kan bedenken, allemaal in dezelfde kleur voor een lekker statement!
bron

Donkere romantiek
Het schijnt een beetje geïnspireerd te zijn op de succesvolle Netflix serie Wednesday, over het meisje met de twee vlechtjes uit de Addams Family; op de catwalk was de gotic-achtige romantiek, ook wel grunge genoemd, volop aanwezig! Bij Chanel en Acne Studios zagen we de donkere romantiek op wat meer frivole wijze terug met links en rechts wat bloemen en kant. Bij Rodarte en Erdem was de uitwerking strakker, maar ook daar voerde zwart de boventoon. Wij bij fairf vinden zwart zoals Lars vooral voor kleine ruimtes zoals de hal een toffe keuze. Wil ik graag veranderen naar in een mooi klassiek interieur. Want bedenk even wat er gebeurt wanneer je daar vervolgens een fotolijstje, sprekende lamp, spiegel of design object ophangt? Precies! Dat knalt eruit. En dat is de geheime kracht van zwart in het interieur; het is het perfecte spannende canvas.bron
BESTEL DIRECT
Vier kleurenstalen squarel, Lars, Koala, Pumpkin