welkom in een betoverende wereld

Zo creeër je een 1001 nacht kinderkamer
Niks zo leuk als kinderen die zich helemaal onderdompelen in hun eigen fantasiewereld, toch? Met de inrichting van de kinderkamer kun je daar als ouder aan bijdragen. En wat werkt nou meer de kinderfantasie in de hand dan een kinderkamer met 1001 nacht thema? Vliegende tapijten, fakirs en sultans, schatten en avontuur; de 1001 nacht kamer heeft het allemaal. Ja, ben je om? Lees dan onze tips, want daarmee creër je zelf – ook nog eens tegen minimaal budget – een magische kamer.

gebruikte kleuren

Kies het juiste kleurenpalet
Voor een 1001 nacht kinderkamer raden wij aan om vooral gebruik te maken van kleuren als donkerblauw en diepgroen, met misschien hier en daar een accent van goudgeel en prinsessenroze. Zo creëer je een harmonieuze sfeer die je kids straks lekker weg doet dromen.
Hergebruik meubels
Bestaande meubelstukken geef je eenvoudig een nieuw leven door ze een nieuw kleurtje te geven. Voor een betoverende comode schilder je bijvoorbeeld de gehele comode in de kleur ‘Walvis’. Dat laat je goed drogen en vervolgens versier je de comode met sterren in de kleur ‘Leeuw’. Wedden dat je daar complimenten over krijgt?

Een magische 1001 nacht sfeer creëren
Voor de échte creatievelingen onder ons, laten we eens buiten de lijntjes kleuren en de kinderkamer transformeren met een adembenemend muurschildering! Er is niets dat kinderen zo'n vreugde brengt als een plafondhoog kasteel of een levensgrote prins die hen begroet bij binnenkomst.
Maar de kers op de taart? Die zit 'm natuurlijk in de accessoires. Kies zorgvuldig items die naadloos aansluiten bij het 1001 Nacht thema. Denk aan Perzische tapijten die een vleugje oosterse mystiek toevoegen, een magische lamp die doet denken aan Aladdin's avonturen, sprookjesboeken die de verbeelding voeden, of voeg een sprankelend accent toe met een prachtige gouden hanger. Deze accessoires tillen de sfeer in de kamer naar een hoger niveau en brengen het gekozen thema op magische wijze tot leven. De betovering begint hier.
Speel met texturen
Door verschillende texturen toe te passen, wordt het geheel nog speelser en dus interessanter. Verschillende texturen in dezelfde kleuren als we hierboven adviseerden, doen het waarschijnlijk het beste. Bij het 1001 thema passen vooral zachte kussens, glanzende stoffen en geborduurde details onwijs goed!
Maak van deze kamer de perfecte plek voor jouw kind
Een kinderkamer wordt pas echt persoonlijk met unieke elementen, zoals ingelijste foto's of tekeningen in speciale 1001 thema lijstjes, een Yasmine- of Aladdin-verkleedkostuum aan een bijzondere muurhanger, of de eerste schoentjes tentoongesteld in een open schatkistje.
Verlichting speelt een cruciale rol in het 1001 Nacht thema. Lampjes met patronen creëren 's avonds een betoverend lichtspektakel. Maar ook een lichtslinger of een zacht schemerlampje zorgen voor een magische sfeer. Zorg uiteraard voor veilige verlichting in de kinderkamer.
We hopen dat deze ideeën je inspireren! Laat je fantasie de vrije loop en maak van de kamer van jouw kind een magische ruimte waarin ze allerlei avonturen kunnen beleven.

Deze inspiratiekamer is ontworpen door Jaap van de Goor, een leerling aan het Sint Lucas College in Boxtel.